HC Zwolle houdt ‘schoffies’ op gelijkspel

| 09-04-2017

De herenploeg van HC Zwolle heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Gooische met 1-1 gelijkgespeeld. De Zwolse overgangsklasser kwam net na rust op voorsprong door een rebound van Jurjan Boiten, maar moest uiteindelijk toch nog een tegentreffer slikken. “We hebben vandaag laten zien dat we stappen hebben gemaakt”, concludeert trainer Bert Bunnik.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Gooische trof HC Zwolle een ploeg waarvan het deze middag veel zou gaan leren. Niet op technisch vlak, niet qua spelopvatting, maar vooral in het mentale spelletje. “Gooische is een geroutineerde ploeg, met wat Amsterdamse ‘schoffies’. Die hebben een wat grotere mond, spelen met een bepaalde arrogantie en dat zijn wij in het oosten niet gewend. Daar hadden we ook wat moeite mee, want onze jongens zijn dan te lief. Uiteindelijk leer je daar wel mee omgaan”, stelt Bunnik, die zijn ploeg verder niet onverdienstelijk zag spelen. “Wij speelden wat kansen bij elkaar, Gooische kreeg wat kansen en zo hadden we na afloop allebei dingen om te verbeteren. De strafcorners waren vijf om zes.”

Die strafcorners bleken uiteindelijk bepalend. HC Zwolle was de eerste met succes, toen Pieter-Jan Voerman mocht aanleggen. Hij trof geen doel, maar de rebound was voor Jurjan Boiten. De beslissende tegentreffer kwam eveneens uit een strafcorner. “Je moet altijd blij zijn met een punt”, zegt Bunnik, die het zondag onder andere moest doen zonder Otto Berkhof. Hij had werkverplichtingen. Bunnik: “Dat vind ik persoonlijk wel jammer, want dat is voor ons echt een gemis. Je moet het alleen doen met de wereld die je hebt. Het is de realiteit.”

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws