Hanzeladies wacht zwaar duel in Utrecht

| 20-10-2011

De Zwolse rugbyvrouwen (De Hanzeladies) zijn het nieuwe rugbyseizoen meer dan uitstekend begonnen. Na drie competitieduels staat de teller op drie overwinningen en dertien punten, goed voor een tweede plaats. Zondagmiddag werd de derde zege van het seizoen bijgeschreven, thuis - in Enschede - tegen Rugby Club Delft. Dit keer betekent thuis dus een wedstrijd in Enschede, aangezien het team een combinatie is van dames uit de omgeving van Zwolle en uit Twente.

De thuis spelende rugbydames kwamen zeer voortvarend uit de startblokken. Binnen vijf minuten werd de eerste try dan ook al door De Hanzeladies gedrukt. Een goed begin voor een heftige pot in de eerste klasse. De dames van Delft leken door de Zwols/Twentse try echter wel wakker te zijn geschud, want ze waren vastberaden meters te maken richting de trylijn. De ruck werd in die fase gedomineerd door Delft, onder meer door slordig spel van de thuisploeg. Youki Erdkamp wist de bal echter enkele keren te veroveren, waardoor het balverlies in de rucks enigszins kon worden gecompenseerd. Gescoord werd er voor rust niet meer.

De tweede helft was erg rommelig. Delft profiteerde hiervan en scoorde tweemaal. Pas aan het eind van de tweede helft wist De Hanzeladies zich te herpakken. De scrum werd weer stevig neergezet en hierdoor kreeg de half de bal beter bij de flyhalf Simone Hoorn. En doordat de bal snel de lijn in werd gespeeld, kreeg Kim Nguyen de gelegenheid om een mooie break te maken en uiteindelijk ook te scoren. De thuisploeg kwam uiteindelijk tot vier try’s tegenover twee van Delft. Dat leverde niet alleen de winst op, maar ook een welkom bonuspunt op de ranglijst.

Aankomende zondag wordt er gespeeld op bezoek bij koploper RC Utrecht, dat ook nog ongeslagen is en bovendien al op vijftien punten staat. Een lastige pot, temeer omdat er een aantal vaste speelsters bij De Hanzeladies zullen ontbreken.

Rugby Club Zwolle, Rugby, Hanzeladies

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws