Handbalheren ongeslagen kerstdagen in

| 19-12-2016

De herenploeg van Travelbags/HV Zwolle heeft zaterdag opnieuw weten te winnen. op eigen bodem was de ploeg van coach Daniëlle ter Haar veel te sterk voor Achilles 3, dat uiteindelijk met een 32-14 nederlaag huiswaarts werd gestuurd. Door de winstpartij zijn de Zwolse handbalheren nog altijd ongeslagen. De damesformatie won zaterdag met 32-17 van Klink Nijland/Kwiek 3.

© Annet van Raalten

De Zwolse heren kregen in de eerste seizoenshelft sowieso al weinig tegenstand en daar paste het duel van zaterdag helemaal in. De eerste aanval van de wedstrijd werd nog gemist, maar daarna kwam HV Zwolle meer en meer op stoom. Het snelle spel van de thuisploeg bleek succesvol, want bij rust stond Zwolle al met 17-6 voor. Ook in de tweede helft had Achilles amper kans, waardoor de zege van HV Zwolle geen moment in gevaar kwam. Mooie acties werden afgerond, verdedigend bleef de boel dicht en daardoor stond er na afloop een 32-14 eindstand op het bord. Zo gaat de herenformatie als ongeslagen koploper de feestdagen in.

Voor de vrouwenploeg van HV Zwolle verliep de jaarafsluiter ook bijzonder succesvol. In eerste instantie ging het tegen Kwiek 3 nog gelijk op, maar na de 2-2 trapten de dames op het gaspedaal. In een mum van tijd werd het 12-3 en daarmee sloeg Zwolle direct een beslissend gat. De tweede helft leverde, na een 18-8 ruststand, een evenbeeld van helft één op. HV Zwolle hield het tempo hoog en daardoor kwam Kwiek geen moment in de wedstrijd. Via 30-13 werd het nog wel 30-17, maar uiteindelijk liepen de Zwollenaren uit naar een 32-17 overwinning.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws