Halve finale eindstation Zwolse rugbyers

| 16-04-2012

Het herenteam van Rugby Club Zwolle is er zondag niet in geslaagd de halve finalewedstrijd van het bekertoernooi te winnen. Op eigen bodem ging RC Zwolle met 5-17 onderuit tegen het altijd lastige Big Bulls uit Almelo. “We speelden te afwachtend en hadden in de beginfase te veel tijd nodig om in de wedstrijd te komen”, aldus de Zwolse coach Eddy Dekker.

Zwolle begon aanvallend aan de wedstrijd en zette druk op de verdediging van Big Bulls, maar defensief stonden de Almeloërs hun mannetje. Met goede tackles wisten zij de Blauwvingers van het scoren af te houden en profiteerden optimaal van de foutjes aan Zwolse zijde. Na een goede break wist de lijn van Big Bulls de aanval op te zetten en werd er een try gescoord door de heren uit Almelo. De conversie werd geraakt en zo keek Zwolle al snel tegen een 0-7 achterstand aan. Zwolle probeerde zich te herpakken en probeerde druk te zetten op de verdediging van Big Bulls. Maar doordat RC Zwolle nog niet echt in het gewenste spel zat werd er ook niet gescoord. Ondertussen gingen de bezoekers rustig verder met scoren. Na een benutte penaltykick en een try van de fullback van de Almeloërs werd er gerust met een 0-17 tussenstand.

In de tweede helft begon de thuisploeg furieus. De Zwollenaren waren vastbesloten om een try te scoren. RC Zwolle had ook een overwicht en wist uiteindelijk via prop Jos Ottens de verdiende try te scoren. De conversie werd helaas gemist, maar de ploeg van Dekker wist dat er meer in zat. De verdediging stond als vanouds weer als een huis bij de Zwollenaren. En in de scrums wisten de voorwaartsen de bezoekers steeds achteruit te krijgen. Gescoord werd er echter niet meer. Na tachtig minuten floot de scheidsrechter de wedstrijd af en was Zwolle uitgeschakeld in de beker. Eindstand: 5-17. Jaap Fris was aan de kant van Zwolle de man van de wedstrijd.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws