Halve finale beker voor Rugby Zwolle

| 03-04-2012

De eerste herenselectie van Rugby Club Zwolle heeft zich zondag geplaatst voor de halve finale van de beker. Na een prima uitwedstrijd in de achtste finales tegen Castricum 3, was Pink Panthers 2 uit Driebergen in Zwolle de volgende opponent. Een pittige klus, daar Pink Panthers in hun achtste finale toch wel verrassend de kampioen van de derde klasse Noordoost had uitgeschakeld. De Zwolse formatie kwam in eigen huis echter nauwelijks in de problemen.

RC Zwolle begon wat aftastend aan de kwartfinale met Pink Panthers, terwijl de gasten direct hard en fel te werk gingen. Met stevige tackles en sterke hits probeerden ze de Zwollenaren te intimideren. Maar die gaven geen kik. Zwolle wiste via een sterke break te scoren via Ian Mol en daarmee steeg het vertrouwen en overwicht in de wedstrijd. De rucks stonden sterker en in de scrum wist Zwolle te domineren. Na een goede line-out wist lock Arjan Scheve de tweede try voor Zwolle te drukken, waarna de conversie helaas werd gemist: 10-0.

De try die de bezoekers uit Driebergen terug in de wedstrijd bracht, liet echter niet lang op zich wachten. Zwolle verdedigde met man en macht, maar wist niet te voorkomen dat de fullback toch door de defensie wist heen te breken en kon scoren. Na de benutte conversie toonde de thuisploeg veerkracht en wist het druk te zetten. Na een snel genomen penalty wist Scheve weer te scoren, die kort voor rust ook nog zijn derde try van de dag wist te drukken. Met een stand van 22-7 werd er gerust en uiteindelijk bleek dat toen het verzet van Pink Panthers wel was gebroken.

Waar Zwolle de eerste helft nog wat slap begon, was het in de tweede helft direct fel en liet het met harde tackles en hits zien wie er de baas was. Pink Panthers probeerde nog breaks te forceren, maar de defensie van Zwolle stond als een huis. Na een mooie en sterke scrum wist Zwolle via Ruben Trienekens te scoren, zijn eerste officiële try ooit voor RC Zwolle. In het restant drukte ook Arjan Scheve nog een try en wist Ian Mol nog tweemaal te scoren. Het slotakkoord was voor Stefan Beroeatwarin, die na een mooie loopactie via prop Jos Ottens en winger Thieu Heuijerjans zijn try kon scoren: 53-7. Zwolle plaatste zich daarmee voor de halve finale op 15 april, waarin Big Bulls uit Almelo de tegenstander is.

Rugby Club Zwolle, Rugby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws