Gunnewijk draagt bij aan WK-zilver Vos

| 02-10-2010

Loes Gunnewijk en Kirsten Wild hebben zaterdag meegedaan aan het WK wielrennen op de weg in het Australische Geelong. De Zwolse dames slaagden er niet in om zelf een hoge klassering te behalen, maar droegen wel bij aan de zilveren medaille van Marianne Vos. Vooral Loes deed in de voorlaatste ronde erg nuttig kopwerk in het peloton om Vos in een kansrijke positie voor de finale te brengen. Helaas voor de Nederlandse dames moest zij de Italiaanse Georgina Bronzini nipt voor zich dulden.

Tot de laatste ronde liep alles nog van een leien dakje voor de Nederlandse equipe. Chantal Blaak haalde na honderd kilometer koers de na twee ronden ontsnapte Amerikaanse Curi Mattis weer terug en dankzij Loes Gunnewijk werd in de voorlaatste ronde de weggesprongen Italiaanse Noemi Cantele weer ingelopen. Bij de bel voor de laatste ronde waren er van de 123 gestarte rensters nog 41 voor in het peloton over, met daarbij Vos, Gunnewijk en Blaak, maar ook de Nederlandse teamgenoten Annemiek van Vleuten en Noortje Tabak.

Vos moest het daarna zelf zien te rooien. De Duitse Judith Arndt en de Britse Nicole Cooke reden weg op vijf kilometer van de meet en leken het ook te gaan halen, maar met de finish in zicht haalde de eerste groep achtervolgers, met Vos voorop, hen in. Vos ging erop en erover, maar zag tot haar grote schrik en ergernis Bronzini nog langs haar heen stuiven. Gunnewijk kwam uiteindelijk als 31ste over de meet, Kirsten Wild kwam zaterdag nauwelijks in het stuk voor en stapte voortijdig af.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws