Grote overwinningen pupillen Blue Hawks

| 07-05-2012

Met maar liefst twaalf honkslagen in twee wedstrijden, hebben de honkbalpupillen van Blue Hawks zaterdag overtuigend weten te winnen van tegenstander Robur ’58. De Zwolse ploeg won met 11-3 en 8-0 en verstevigde daarmee haar koppositie. Net als de slagploeg was het veldspel keurig op orde, pitchers Stijn Bruins Slot en Jeandro Tromp stonden in twee duels samen slechts drie hits toe.

Aanvallend was Jeandro van grote waarde voor Blue Hawks. In de eerste partij sloeg hij twee keer een driehonkslag. En in het tweede duel sloeg hij ook zijn derde hit. Ook Renick Weert en Sven Brinkhuis sloegen in het eerste duel een driepitter. Renick sloeg daarmee twee ploeggenoten over de thuisplaat, terwijl Sven in de tweede inning met volle honken de bal in het linksveld ramde en in één keer alle honken schoonveegde. Blue Hawks kwam in de eerste inning al op een 4-2 voorsprong en bepaalde in de tweede de eindstand op 11-3. Pitcher Stijn hield drie innings stand. Hij stond slechts drie hits toe, die Robur wel direct drie punten opleverde. Uiteindelijk kwam Stijn tot zes strikeouts en gooide hij drie keer vier wijd.

In de tweede wedstrijd gooide pitcher Jeandro de deur in het slot. De Apeldoorners kregen in zowel de eerste als de derde inning door vrije lopen spelers in scoringspositie, maar met negen strikeouts zorgde Jeandro er voor dat niemand kon scoren. Zodoende besliste Blue Hawks de tweede wedstrijd al in de eerste inning. Jeandro Tromp (vier wijd) en Geffrey Boel (honkslag) liepen de eerste Zwolse punten binnen. In de tweede inning sloeg Nyo van den Wildenburg een honkslag, maar sneuvelde even later in een knap dubbelspel. In de derde inning maakte Blue Hawks het verschil. Een diepe honkslag van Mart Ringnalda, een harde driepitter van Rik Brinkhuis en een hit van Jeandro stonden aan de basis van zes punten in deze slagbeurt. Daarmee vergrootte de Zwolse thuisploeg haar 2-0 voorsprong naar de 8-0 eindstand.

Blue Hawks, Honkbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws