Goud en zilver voor gebroeders Mulder

| 31-05-2013

Ronald Mulder heeft vrijdag op het NK inline-skaten in Almere de 300 meter op zijn naam geschreven. Zijn broer Michel maakte een aantal missers en werd op 0.059 seconden tweede. “Foutjes horen erbij”, stelt de verliezer tegen een verslaggever van Schaatsen.nl. “Het is rijden op het randje. Soms ga je er net overheen”, voegt Ronald Mulder eraan toe.

Beide rijders waren met gemak door de serie heen gekomen. Slechts drie rijders moesten afvallen, omdat er maar elf deelnemers aan de start verschenen. Ronald Mulder: “Er zijn er een heel aantal die de 300 meter laten schieten.” En dus konden beide broers relatief rustig de serie in. “Die hebben we op techniek gereden. Je wil je toch sparen voor de finale. Je kan maar één keer in zo’n korte tijd zo’n krachtsinspanning leveren”, vertelt de kampioen, die vorig niet op skeelers stond. “Ik zie het niet echt als een comeback. Vorig jaar was het een bewuste keuze om niet te rijden. En dan is het niet nuttig om daar nu spijt van te hebben”, zegt de Zwollenaar.

Toch had hij vorig jaar wel even moeten slikken toen zijn broer Michel in Italië wereldkampioen werd. “We waren toen ook met de ploeg in Italië en toen ik terugkwam ben ik wel meteen naar de piste in Heerde gegaan om even flink te rammen.” Dit seizoen rijdt Mulder - die op het ijs bij BrandLoyalty rijdt, maar op de skates door Univé wordt gesponsord - wel een volwaardige inline-zomer. “Ik heb van afgelopen jaar geleerd dat ik het miste en dat ik skeeleren gewoon heel leuk vind. En ik heb dit seizoen gemerkt dat ik het heel snel weer oppik. Maar ja, zoiets verleer je ook niet zo snel.” Ronald en Michel Mulder rijden op het KPN NK Baan ook nog de 500 meter en de 1000 meter.

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws