GOUD en BRONS voor gebroeders Mulder

| 10-02-2014

Michel Mulder heeft in Sotsji maandag goud veroverd op de 500 meter. Op het ijs van de Adler Arena versloeg hij Jan Smeekens. Het is voor het eerst in de Olympische geschiedenis dat een Nederlander goud pakt op de kortste sprintafstand. Smeekens uit Raalte pakte zilver op één honderste van Michel Mulder, tweelingbroer Ronald Mulder won brons.

“Niet normaal”, zijn de eerste woorden van de Olympisch kampioen tegenover de NOS. “Onwaarschijnlijk, ik heb nu alles gewonnen wat er te winnen valt.” Jan Smeekens reed in de laatste rit 34,72, waardoor de strijd werd beslist op duizendsten. Uiteindelijk bleek de Zwollenaar 0,012 sneller. “Ik keek naar zijn finish, maar wist niet meer wat hij moest rijden. Even had ik een déjà vu van Heerenveen, waar ik de WK-titel op een honderdste verloor. Maar ik ben Olympisch kampioen. Ongelofelijk. Helemaal geweldig”, zegt Mulder.

Broer Ronald won in 34,49 de tweede omloop en sprong daardoor van plaats zes naar een bronzen plak. Zijn tijd betekende niet alleen een derde plaats, maar ook nog een verbetering van het baanrecord. “Dit was een perfecte race”, zegt Ronald over zijn tweede omloop. “Ik ben heel erg blij met mijn medaille, heel erg gaaf dat ik die heb gewonnen. En dan ook nog met drie Nederlanders op het podium. Onvoorstelbaar.” Uiteraard praatte hij ook over de gouden medaille van broer Michel. “Dat mijn tweelingbroer goud heeft, daar ben ik ook heel trots op. Je droomt om samen op het podium te staan en dat is gebeurd. Ik ben ontzettend blij.”

Schaatsen, Ronald Mulder, Olympische Spelen, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws