Golfer Floris Veth wint Zwolle Jeugd Cup

| 09-09-2012

Floris Veth heeft de tweede editie van de Zwolle Jeugd Cup gewonnen. De 15-jarige golfer van de Hattemse Golf & Country Club had zondag ‘slechts’ 75 slagen nodig voor de achttien holes van Golfclub Zwolle. Zijn score was echter niet meteen voldoende voor de zege. Titelverdediger Philip Liebregt (Golfclub Zwolle) en Jochem Hubregtse (Sallandsche Golfclub De Hoek) kwamen ook uit op 75 slagen, waardoor er een play-off moest worden gespeeld.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Spannend was die play-off niet, want Floris Veth had bij de extra hole een geweldige afslag. “De bal kwam op een meter van de vlag te liggen, waardoor ik een birdie kon maken”, vertelt de gelukkige winnaar, die in Zwolle studeert bij het Centre for Sports & Education (CSE) en daardoor drie keer per week traint bij Golfclub Zwolle. “Ik speelde vandaag een halve thuiswedstrijd”, aldus de talentvolle golfer, die er zondag niet in slaagde een hole-in-one te slaan en dus de spiksplinternieuwe scooter moest laten staan. Elke deelnemer van de Zwolle Jeugd Cup maakte kans op de scooter, maar niemand wist het balletje in één keer in de hole te slaan.

Het dichtste bij het winnen van de scooter was de 12-jarige Kiet van der Weele. De golfster van Golfclub Zwolle sloeg op hole 16 een wereldbal, maar net geen hole-in-one. “Het scheelde een halve meter”, vertelt Kiet, die zondag echter wel zeer succesvol was. Ze wist namelijk zeer overtuigend te winnen in categorie 2 (handicap 10 tot en met 20). Met tachtig slagen bleef ze de nummer twee maar liefst zes slagen voor. “Ik ben heel blij met deze overwinning.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Golfclub Zwolle, Golf, Golfjeugd Zwolle, Zwolle Jeugd Cup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws