Golfclub Zwolle stelt tarieven in 2013 bij

| 04-12-2012

Het wordt per 1 januari 2013 een stuk goedkoper om lid te worden van Golfclub Zwolle. Nieuwe leden hoeven dan geen entreegeld meer te betalen en ook de verplichte aanschaf van een obligatie komt te vervallen. "Dit is besloten tijdens de laatste algemene ledenvergadering. Het bestuur wil hiermee de drempel om lid te worden proberen te verlagen", aldus de golfclub.

Nadat in 1995 de nieuwe golfbaan aan de Wijthmenerplas in gebruik werd genomen had de golfclub behoefte aan extra kapitaal. Dat moest onder andere door de leden bij elkaar worden gebracht in de vorm van obligaties. Leden geven dan een renteloze lening aan de vereniging, die wordt terugbetaald als een speler zijn lidmaatschap opzegt. “Op dit moment hebben ruim 800 leden een obligatie aangeschaft. Hiermee beschikt de golfclub over voldoende rentedragend kapitaal, waardoor een verdere uitbreiding niet noodzakelijk is”, laat de Zwolse golfclub weten.

Tegelijkertijd met de obligatie, vervalt voor nieuwe leden ook het entreegeld. “Het bedrag, dat negentig procent bedroeg van een jaarlidmaatschap, moest betaald worden als vergoeding voor alle investeringen die in het verleden zijn gedaan. Voor nieuwe leden betekende dit, dat zij het eerste jaar bijna dubbele contributie betaalden.” Ook neemt de golfclub waar, dat er behoefte is aan andere contributievormen. “Spelers willen flexibeler zijn en verspreid door het jaar op meer banen kunnen spelen. We hebben enige jaren geleden al een Par-3 lidmaatschap geïntroduceerd, waardoor golfers die weten dat zij minder vaak spelen, terecht kunnen op de vier holes van de Par-3 golfbaan. We verwachten dat hierdoor het aantal leden het aankomende jaar stabiel blijft.”

Golfclub Zwolle, Golf

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws