Golfclub Zwolle hoopt op succesvol toetje

| 28-04-2015

Het eerste herenteam van Golfclub Zwolle heeft het eindelijk voor elkaar. Na drie jaar van trainen, ontwikkelen en net niet, is de eersteklasser afgelopen weekend kampioen geworden. In de reguliere competitie verloor het Zwolse team geen enkele wedstrijd, waardoor het zich op kan maken voor een promotiewedstrijd tegen De Sallandsche. “Het eerste doel is al gehaald”, weet teamcaptain Walt van der Kolk.

© Annet van Raalten

Drie jaar lang zijn de Zwolse golfers al bezig om in de eerste klasse de titel voor zich te winnen. Twee keer lukte dat net niet, maar dit jaar was het eindelijk raak. In een competitie met Zeewolde, Hooge Graven, De Gelpenberg en De Compagnie wist Zwolle alle duels te winnen. “We hebben het alleen tegen Hooge Graven lastig gehad. Daar was het bijna de hele wedstrijd close, maar uiteindelijk wonnen we wel. In de overige wedstrijden waren we oppermachtig”, vertelt Van der Kolk, die samen met zijn teamgenoten een andere weg in is geslagen. De basis voor het succes. “Zo ben ik voor het eerst teamcaptain en heeft iedereen binnen de ploeg een taak. De ene doet de sponsoring, de andere zorgt voor goede trainingen, waardoor we binding creëren. En we hebben in John Pierik een trainer gevonden.”

Daar waar in veel sporten een kampioenschap samengaat met promotie, is dat in het golfen wel anders. De Zwollenaren zijn de beste gebleken, maar zijn nog niet zeker van een ticket voor de hoofdklasse. Op zondag 17 mei spelen ze op Nunspeet een promotiewedstrijd tegen De Sallandsche. De winnaar gaat een stap omhoog. “Het is een echte finale”, zegt Van der Kolk. “We gaan die wedstrijd beginnen om te winnen en doen er sowieso alles aan om te promoveren. Maar we moeten er ook van gaan genieten, want het is voor onze jonge ploeg een prachtige ervaring. Ik schat de kansen in op ‘fifty-fifty’. De ploeg met de beste voorbereiding gaat naar de hoofdklasse.”

Golfclub Zwolle, Golf, Walt van der Kolk


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws