Golf onderdeel van IJsseldelta2daagse

| 02-10-2012

Golfclub Zwolle organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel en het Historisch Centrum Overijssel een tweedaags arrangement onder de noemer IJsseldelta2daagse. Centraal in dit arrangement staat het thema ‘Bewegen in het Groen’.

De IJsseldelta2daagse start met een rondleiding in de mooie natuur rondom de Zwolse golfbaan bij Herfte, het Wijthmenerbos en de Vecht. Gidsen van Landschap Overijssel vertellen je er tijdens een interactieve wandeling alles over. Zij laten je de natuur anders beleven. Na de wandeling geniet je in het clubhuis van Golfclub Zwolle, de uitvalsbasis voor dit arrangement, van een lunch met regionale streekproducten.

Tijdens de lunch verzorgt een arts van de Isala Klinieken een inleiding over het belang van verantwoord bewegen. Hoeveel beweging heeft een mens nodig? Wat is het effect van bewegen op jouw gezondheid? Hoe beweeg je verantwoord? Het komt allemaal aan bod. Na de lunch laat Golfclub Zwolle je door middel van een clinic, op een laagdrempelige manier kennismaken met de golfsport: een sport die je tot op latere leeftijd kan beoefenen.

De deelnemers aan het 2-daags arrangement overnachten vervolgens in vier sterren hotel Lumen. De volgende ochtend vertrek je na het ontbijt per fiets naar het Historisch Centrum Overijssel in de binnenstad van Zwolle. Hier krijg je een mooie presentatie over de Hanzestad. In het tweede deel van de ochtend maak je zelf, tijdens een wandeling onder leiding van datzelfde Historische Centrum, kennis met deze aantrekkelijke stad.

Na de lunch, die in de binnenstad van Zwolle plaatsvindt, gaat het per fiets verder langs de rivieren rondom Zwolle. Een gids van Landschap Overijssel zal je op de bijzondere natuur rond deze bekende rivieren wijzen en je veel wetenswaardigheden aanreiken. Voor dit unieke arrangement van (één of) twee dagen in de prachtige natuur van de IJsseldelta kun je je nu inschrijven. Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijving is te vinden op www.ijsseldelta2daagse.nl.

Golfclub Zwolle, Golf, Sportservice Overijssel, Bewegen in het Groen, IJsseldelta2daagse

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws