Goede generale Oranjevrouwen in Zwolle

| 13-06-2010

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Noorwegen op 19 juni, ook de tweede oefenwedstrijd tegen België gewonnen. Na de 0-2 zege een week eerder in België, werd het zondagmiddag in het FC Zwolle Stadion eenvoudig 4-1. Bij rust had de ploeg van bondscoach Ed Engelkes al een comfortabele 2-0 voorsprong bereikt.

Nadat de Nederlandse vrouwen in de eerste van de twee ontmoetingen maar moeizaam op gang kwamen, zette de formatie zondag in Zwolle direct druk op de zuiderburen. Anouk Dekker werd als diepste spits geposteerd en dat betaalde zich uit. Na een kwartier spelen kwam Nederland namelijk via Dekker op een terechte voorsprong. Vanaf twintig meter haalde de aanvalster uit. Haar droge afstandsschot verdween laag in de onderhoek: 1-0.

België kon daar aanvallend maar weinig tegenover zetten. De achterhoede van Oranje stond stevig en kwam alleen door een enkel eigen schoonheidsfoutje in de problemen. België was echter niet bij machte om in die gevallen daadwerkelijk voor gevaar te zorgen. Nederland bleef gedoceerd aanvallen en kwam een minuut voor rust op 2-0. Dekker zette FC Twente-collega Pieëte met een steekpass vrij voor de keeper en de zij rondde koel af.

Nederland kende echter een beroerde start van de tweede helft. Petra Hogewoning en Jeanine van Dalen verkeken zich op een voorzet vanaf de zijkant. De bal viel tussen beide verdedigers in, waar Kristien Elsen klaar stond om koppend te scoren. De leeuwinnen stelden kort daarna echter alweer orde op zaken. Dekker legde de bal met haar hoofd midden in het strafschopgebied panklaar voor de vrijstaande Anouk Hoogendijk, die geen moeite had om de bal binnen te werken. Het slotakkoord was voor Renée Slegers door tien minuten voor tijd van verre afstand over de ver uitgekomen Belgische keeper in het lege doel te scoren.

Voetbal, FC Zwolle Stadion, Ons Oranje, Oranje

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws