Gezonheidsmarkt voor herhaling vatbaar

| 01-12-2011

Links zit een spierbundel in strak shirtje zijn spiermassa bij te houden, rechts probeert een oudere bezoeker voor het eerst de crosstrainer uit. Het contrast is duidelijk waar te nemen tijdens de gezondheidsmarkt bij sportschool ProfitGym in Zwolle. “Een gast vroeg aan mij of dit een sportschool alleen voor ouderen was. Toen ze uiteindelijk goed om zich heen keek wist ze wel anders”, zegt Jaan, vaste bezoekster van ProfitGym.

De gezondheidsmarkt werd donderdagmorgen georganiseerd om de ouderen te laten zien hoe je met plezier fit kan blijven. “Het is belangrijk dat ouderen in beweging blijven, zeker als ze een lichamelijke beperking hebben. Veel ouderen denken dat je met een beperking niet meer kan sporten, maar tijdens deze morgen kunnen ze hier informatie over krijgen en het zelf proberen, zodat ze inzien dat het wel kan”, zegt mede-organisator Christian Beltman van FysioPlus Zwolle.

Hoewel het niet al te druk was, waren de organisatoren toch tevreden over het bezoekersaantal. “We hadden niet echt een verwachting, het bezoekersaantal hangt altijd af van een aantal factoren. We zijn in ieder geval blij met deze opkomst”, laat Beltman weten. Herma, ook fanatiek sportster in de sportschool, vergelijkt het wakker maken van de ouderen deze morgen met het laten repareren van een auto. “Een auto breng je zo af en toe ook eens weg om hem te laten repareren. Ouderen laten dat met hun eigen lichaam vaak na en daarom is het goed om ze wakker te schudden.”

Een enkele nieuwe gast waagde zich aan de fitnessapparatuur, maar veelal bleef het bij kijken en laten informeren. Volgens Jolanda Wermink van ProfitGym is een markt als deze zeker voor herhaling vatbaar. “De aankomende jaren zal dit item door de vergrijzing in Nederland nog belangrijker worden. Alleen daarom is het al voor herhaling vatbaar om dit nogmaals te organiseren.”

ProfitGym, Fitness, FysioPlus Zwolle


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

ProfitGym, Fitness, FysioPlus Zwolle