Gezelligheid troef op open dag FC Zwolle

| 07-08-2010

De jaarlijkse open dag van FC Zwolle is zaterdag, ondanks enkele regendruppels, weer een groot succes geworden. Zo’n 7.500 belangstellenden genoten volop van de vele attracties, spelletjes, kraampjes en natuurlijk de spelerspresentatie. Voor de jeugdige supporters was met name het jagen naar handtekeningen een waar festijn!

Rond de klok van 13.00 uur kwamen de spelers en stafleden van FC Zwolle met de spelersbus aan bij het stadion. Na aankomst haastten Art Langeler en Sjoerd Ars zich richting het hoofdveld. De trainer en de spits moesten namelijk samen met enkele andere juryleden de nieuwe doelpuntentune kiezen. Kort daarna werd het project ‘Boots for Africa’ gelanceerd. Een project om zoveel mogelijk voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in Afrika. Hiervoor is FC Zwolle een samenwerking aangegaan met Sheffield FC, ‘s werelds eerste voetbalclub. De eerste vijftig mensen die op de open dag een paar voetbalschoenen inleverden mochten iets uitzoeken bij de kraam van Boots for Africa!

Zeer vermakelijk was verder een fraaie wedstrijd tussen een team met G-voetballers en een ploeg met onder andere de Zwolle-spelers Diederik Boer, Arne Slot en Erik Bakker. De feestelijke open dag werd afgesloten met een leuk minitoernooi. Kortom: FC Zwolle is klaar voor de competitie!

© Annet van Raalten
FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Open dag FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws