Gerbrand Hessing koploper na proloog

| 03-07-2010

De 97ste editie van de Tour de France is zaterdagmiddag in Rotterdam onder groot enthousiasme van het Nederlandse publiek van start gegaan. Fabian Cancellara won - zoals toch wel een beetje verwacht - de proloog en kreeg daardoor de gele trui omgehangen. In het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle was Cancellara, die ook leider is in het puntenklassement, direct goed voor 53 punten. Daarmee maakte de Zwitser een flink aantal deelnemers aan het Tourspel blij, onder wie Gerbrand Hessing die de ranglijst aanvoert.

Naast hardrijder Cancellara, maken ook Tony Martin en Geraint Thomas deel uit van de ploeg die Gerbrand Hessing heeft samengesteld. Ook Alberto Contador, Tyler Farrar en Edval Boasson Hagen behaalden punten voor Gerbrand, die met 175 punten alleen koploper is. Silvia Mol wist met haar ploeg slecht één punt minder te behalen en staat logischerwijs tweede in de ranglijst. Haar ploeg vergaarde punten met onder andere Lance Armstrong, Levi Leipheimer en Brent Bookwalter. Uiteraard kreeg Silvia ook de punten van Cancellara en Martin bijgeschreven.

Rode lantaarndrager na één dag koers is Henk Okken. Met zijn ploeg ‘De Okkies’ wist hij nog geen punt te behalen. Toch hoeft Henk op het eerste gezicht nog lang niet te vrezen, want met klassementsrenners Andy Schleck en Robert Gesink zullen er nog voldoende punten worden behaald, terwijl sprinters Thor Hushovd, Oscar Freire en Mark Cavendish de komende week al voor een stijging op de ranglijst moeten zorgen. Met Serge Pauwels, Thomas Voeckler en Jens Voigt heeft Henk bovendien enkele aanvallers die nog wel eens kunnen verrassen.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws