Gerben Last strandt in kwartfinale op WK

| 29-10-2010

Gerben Last is er in het Zuid-Koreaanse Gwangju nog niet in geslaagd om een medaille te winnen tijdens WK tafeltennis voor sporters met een beperking. De 25-jarige speler van Tafeltennis Zwolle reikte in het open knock-out toernooi voor heren lopers tot de kwartfinale. Daarin strandde hij tegen de Chinees Yang Ge, die zelf een ronde later niet opgewassen was tegen de uiteindelijke winnaar José Manuel Ruiz uit Spanje. In totaal deden er negentig spelers mee.

Het toernooi verliep aanvankelijk voorspoedig voor de tafeltennisser uit Kampen. Last bleef woensdag, op de openingsdag van het evenement, ongeslagen. Na een bye in de eerste ronde speelde de 25-jarige zijn eerste wedstrijd tegen de Maleis Ting Ing-Hock. Alleen de tweede game ging naar zijn opponent, en dus won Last met 3-1. In de derde ronde was Last met dezelfde cijfers te sterk voor Andras Sconka uit Hongarije, waardoor hij zich overtuigend plaatste voor de achtste finale.

Last trof vervolgens een tegenstander uit Zweden, maar ook tegen Linus Karlsson had de Nederlander relatief weinig moeite. Met opnieuw een 3-1 stand bereikte de Kampenaar de kwartfinale. Daarin was Yang Ge, die hem twee jaar geleden ook al dwars zat in de halve finale van de Paralympics in China, met 3-1 te sterk. Gerben Last komt in Zuid-Korea ook nog uit in het singletoernooi voor heren in klasse 9.

Tafeltennis, Gerben Last

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws