Gerben Last beste sporter met beperking

| 01-02-2013

Tafeltennisser Gerben Last is vrijdag tijdens het drukbezochte SportGala Zwolle uitgeroepen tot beste sporter met een beperking van 2012. De speler van Tafeltennis Zwolle moest het in de verkiezing opnemen tegen clubgenote Wendy Schrijver en rolstoelbasketbalster Jitske Visser. Last zegevierde mede doordat hij in 2012 op de Paralympische Spelen in Londen een bronzen plak in de wacht sleepte.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Namens Rienks Arbodienst overhandigde Peter Duitman de prijs aan Gerben. De tafeltennisser stond voor de tweede maal in successie als winnaar op het podium. “Deze benoeming is specialer dan vorig jaar, mede door mijn prestatie op de Paralympische Spelen. Over vier jaar ben ik 31, een mooie leeftijd om nog één keer deel te nemen aan de Spelen, die dan plaatsvinden in Rio de Janeiro”, laat de trotse winnaar aan side-kick Jeroen van Leeuwen weten.

Ondanks zijn handicap - Gerben is met klompvoeten geboren - maakt hij al jaren deel uit van het eerste team van TT Zwolle, waarmee hij in het voorjaar van 2012 kampioen werd in de eerste divisie. De titel werd natuurlijk ook door Gerben gevierd, maar het was voor hem niet het absolute hoogtepunt van 2012. Voor de 27-jarige tafeltennisser stond het jaar volledig in het teken van de Paralympische Spelen. En in Londen kreeg hij waarvoor hij was gekomen: een medaille. De speler van Tafeltennis Zwolle versloeg in de strijd om het brons de Fransman Cedrik Cabestany met 3-1 (8-11, 11-3, 11-9 en 11-9).

© Annet van Raalten
Tafeltennis, Tafeltennis Zwolle, Gerben Last, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws