Genomineerden SportGala Zwolle bekend

| 24-12-2015

De genomineerden voor de vijfde editie van het SportGala Zwolle, zaterdag 23 januari 2016 in het Landstede Sportcentrum, zijn bekend. Het stemmen kan dus beginnen. Ga snel naar www.sportgalazwolle.nl/stemmen en stem op jouw favorieten! Er kan worden gestemd tot en met woensdag 13 januari 2016.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de categorie Sportman van het jaar zijn Dylan van Moerkerk (karate) Michel Mulder (schaatsen/skeeleren) en Reinder Nummerdor (beachvolleybal) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Anna van der Breggen (wielrennen), Yasemin Smit (waterpolo) en Kirsten Wild (wielrennen). Bart Horstman (squash), Luuk Peters (atletiek) en Ralf Rienks (roeien) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2015 zijn de jongens van CSE-Basketball Academy Zwolle U18 (basketbal), de heren van Landstede Volleybal (volleybal) en de heren van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (beachsoccer). En in de categorie Sportcoach strijden Arno Bunnig (BAZ U18), Folkher Langejans (PBSZ) en Redbad Strikwerda (Landstede Volleybal) om de titel. Voor de genoemde categorieën tellen de stemmen van het publiek voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Bij de volgende vier categorieën bepaalt het publiek volledig wie er zaterdag 23 januari het podium mogen beklimmen. In aanmerking voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Harry van Bree (Golfclub Zwolle), Jaco Breet (VC Zwolle) en Arie Scheffer (WRZV Zaalvoetbal). En de Sportstimuleringsprijs gaat naar Golfclub Zwolle, Kickboksgala Tabonon of Regio Zwolle Volleybal. Tijdens het gala wordt ook het Sportiefste schoolinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor zijn genomineerd: KWF StadshagenRun (Thorbecke SG), Landskampioen schoolvoetbal (KBS De Vlieger) en Vluchtelingensport (Calo Windesheim). En tot slot komen Cape Town Tour (Stichting ZOOM), Groot verzet tegen kanker (Novon) en Stars for Kids (Seven Stars) in aanmerking voor de prijs Sportiefste ondernemersinitiatief van het jaar 2015. De categorie Sportbestuurder van het jaar is in verband met te weinig kandidaten geschrapt.

Ga snel naar www.sportgalazwolle.nl/stemmen en stem op jouw favorieten. Publiekskaarten voor het SportGala Zwolle zijn nu te bestellen via www.sportgalazwolle.nl/kaarten.

Landstede Sportcentrum, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws