Genemuiden maakt het FC Zwolle lastig

| 10-07-2010

Ondanks twee defensieve missers heeft FC Zwolle zaterdag ook de tweede wedstrijd van de oefencampagne winnend afgesloten. Topklasser SC Genemuiden werd na een 2-1 achterstand met 2-4 aan de kant gezet. Toch stond trainer Art Langeler niet echt te juichen over het spel van zijn ploeg. “Met name in de eerste helft bleven de linies te ver uit elkaar, waardoor we teveel ruimte weggaven waaruit Genemuiden kon scoren.”

Langeler zag daarnaast teveel frivoliteiten van zijn ploeg. “We gooiden er hakjes en lobjes uit in de tweede helft, terwijl we die kansen gewoon moesten afmaken. Dat heb ik ze na afloop ook laten weten. Met iets meer precisie scoor je vaker, wat ook recht deed aan ons spel. Want de beginfase van de tweede helft spelen we ze gewoon overhoop.”

Zwolle bleek in het duel met Genemuiden bij vlagen aardig te kunnen voetballen. Zo ontstond de openingstreffer van Diego Zilio uit een mooie aanval. Middenvelder Frank Olijve stuurde Danny Scheurs in de diepte, die met een breedtepass Zilio een niet te missen kans gaf. Langeler: “Zilio heeft het prima gedaan. Hij is bewegelijk en handig aan de bal.” Enkel de communicatie met de Braziliaanse proefspeler laat nog wat te wensen over. “Mijn Portugees is niet meer wat het is geweest, maar gelukkig hebben we Eric Botteghin voor de vertaling”, lacht de trainer.

Na de vroege openingstreffer lieten de Zwollenaren de teugels wat vieren in de extreme hitte, waardoor Genemuiden aardig mee kon komen met Zwolle en zelfs twee keer mocht scoren. De gelijkmaker na dertien minuten kwam voort uit gebrekkige concentratie. Florencio Cornelia kon binnenkoppen, omdat Dierderik Boer en Etienne Reijnen verzuimden de bal over de zijlijn te spelen. Wat volgde was een fase waarin Zwolle slordig speelde en meerdere kansen weggaf. Jacco Riemens kon daardoor de 2-1 aantekenen. Voor FC Zwolle een reden om weer gas te geven, om via doelpunten van Botteghin en Bram van Polen de stand om te buigen in een 2-3 ruststand.

Met een flink gewijzigde ploeg speelde Zwolle in de beginfase van de tweede helft haar beste spel. Scheurs en Pepijn Kluin kregen een aantal kansen om Genemuiden-doelman Albert Flier te passeren, maar ze faalden in de afwerking. Alleen Botteghin kon nog een keer scoren uit een scrimmage. Aanstaande dinsdag speelt FC Zwolle de volgende wedstrijd tegen het Olympisch elftal van Qatar, dat onder leiding staat van voormalig Zwolle-trainer Co Adriaanse.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws