Gemengd gevoel voor Deltion Rallyteam

| 13-07-2011

Het Deltion Rallyteam heeft de eerste helft van het seizoen redelijk goed afgesloten. Het team verscheen zaterdag met drie auto’s aan de start van de Exotic Green Rally in Etten-Leur, maar kende niet met alle drie de auto’s een succesvolle wedstrijd. Eric Bolhaar en Gerrit Kamphuis eindigden wel en werden met de Skoda Fabia World Rally Car vierde in het algemeen klassement. Kevin Kooijman en Hans van Goor werden eerste in de A5 klasse en vijfde in het klassement van de shortrally.

Dick Bloemendaal en Arjan Wissink startten in de Nissan 350Z voortvarend aan de Exotic Green Rally, maar kregen al snel last van stuurproblemen. Studenten van Deltion hebben de afstelling van het onderstel nog wel gewijzigd tijdens een servicebeurt en daarna ging het ook wat beter, maar op proef negen kwam een oud remprobleem opnieuw tevoorschijn. Daardoor raakte coureur Bloemendaal een stoeprand met een verbogen wielophanging als gevolg. “Het was een reparatie van niets”, aldus Bloemendaal. “Het serviceteam wist de wielophanging na afloop binnen enkele minuten te vervangen waarna wij naar het serviceterrein konden rijden. Qua wedstrijd was het echter over en uit en hebben we helaas kostbare punten verloren.”

Voor de equipe Bolhaar en Kamphuis verliep de wedstrijd een stuk beter. “Het ging echt super! Ik heb geen stuur- en remfoutjes gemaakt en alles verliep perfect”, aldus Bolhaar. “We zijn meteen na de start vol in de aanval gegaan en daarmee hebben we het tempo bepaald en konden we Bert de Jong, Piet van Hoof en onze voornaamste concurrent Gert Huzink achter ons houden. Nu is Van Loon en Swaanen inhalen met de Skoda Fabia nog geen optie, maar ik voel dat we heel erg dichtbij kunnen komen.”

De derde equipe, Kooijman/Van Goor, verscheen aan de start in de Chevrolet Kalos. In haar tweede wedstrijd onder de Deltion vlag kende de equipe opnieuw geluk. Kooijman: “Het is zeker goed gegaan en eigenlijk hebben we geen problemen gehad.” Na de zomer gaat Deltion door met drie auto’s. De eerste wedstrijd die dan op het programma staat is de Hellendoorn Rally, die al jaren een hoogtepunt op de rallykalender is.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws