Gehavend Hanzeladies wint thuis opnieuw

| 01-12-2011

De rugbydames van Rugby Club Zwolle hebben ook hun derde thuiswedstrijd van de competitie weten te winnen. Ondanks vele blessures en afwezigen wonnen de Zwolse Hanzeladies met 57-5 van het Utrechtse RUS. Hierdoor blijft de Zwolse ploeg bovenin meedraaien in de eerste klasse.

Vooraf had de ploeg veel problemen qua personele bezetting, maar in de wedstrijd was hier niets meer van te merken. Vanaf de kick-off werd er pittig gespeeld, maar waren de ladies mede door de pick-and-go’s van de voorwaartsen al snel te vinden op de helft van RUS. Het initiatief bleef aan de Zwollenaren en binnen tien minuten resulteerde dit in de eerste try en dus de voorsprong. Die voorsprong gaven de Zwolse rugbydames niet meer weg, RUS was simpelweg niet opgewassen tegen de Hanzeladies. In het restant van de eerste helft domineerde de thuisploeg, waardoor er nog de nodige tries werden gemaakt en het verschil al snel gemaakt werd.

Net na de rust verliep het spel van de Zwolse formatie wat stroever. Scrums werden verloren, de tries konden niet meer gemaakt worden. Vanuit een verloren scrum konden de Utrechtse dames zelfs een try maken, naar later bleek de enige van de wedstrijd. Hanzeladies leek hierdoor wakker geschud, want het spel uit de eerste helft werd weer opgepakt. RUS werd teruggedrukt en Hanzeladies breidde de voorsprong nog wat uit, wat uiteindelijk resulteerde in een 57-5 overwinning.

Rugby Club Zwolle, Rugby, Hanzeladies

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws