Geen hoofdrol Rallyteam in Hellendoorn

| 19-09-2010

‘Optimaal presteren en de aansluiting met de top behouden.’ Met die insteek deden coureur Eric Bolhaar en diens navigator Gert Kamphuis op vrijdag en zaterdag mee aan de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally. Maar al voor de start ging het mis met de Skoda Fabia World Rally Car van het Deltion Rallyteam.

“Ik kwam nog maar net op tijd aan bij de start”, vertelt Eric Bolhaar na afloop van de eerste proeven op vrijdagavond. “We hadden vrijdagmiddag alle checks gedaan en bij de shake down ging het ook prima, maar ja het blijft een mechanische sport. Vlak voor de start hadden we toch technische problemen. Als ik mijn tijden met normaal vergelijk zit er zo’n 50 seconden tussen.” Bolhaar kreeg daarnaast vrijdagavond ook nog eens een tijdstraf aan zijn broek, waardoor een topklassering er al bijna niet meer in zat.

Op dag twee probeerde Bolhaar er nog het beste van te maken, maar hij kwam uiteindelijk niet verder dan plek tien. Met een achterstand van ruim zeven en een halve minuut op winnaar Bernard ten Brinke. De regerend Nederlands kampioen won voor de eerste maal in zijn carrière het meest aansprekende vaderlandse rallyevenement. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Proef na proef verkleinde Mark van Eldik zijn achterstand op Ten Brinke, tot het verschil nog maar 6,1 seconden was. Maar met nog twee klassementsproeven voor de boeg zette de regerend Nederlands kampioen even een tandje bij en won uiteindelijk op tactisch uitgekookte wijze.

Het Deltion Rallyteam nam overigens niet alleen met de Skoda Fabia WRC deel aan de Hellendoorn Rally. Ook de Nissan 350Z met bestuurder Dick Bloemendaal en navigator Arjan Wissink verscheen aan de start. Maar de heren reden voor het eerst na vijf maanden weer samen en konden helaas geen potten breken.

Deltion Rallyteam, Rally

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws