Gebroeders Mulder lopen WK-finales mis

| 26-08-2013

Het WK inline-skaten in het Belgische Oostende verloopt voor Ronald en Michel Mulder nog niet naar wens. Op zowel de 300 als de 500 meter werden de Zwollenaren vroegtijdig uitgeschakeld. “Het niveau is heel hoog, dit is echt skeeleren. Het EK was natuurlijk van hoog niveau, maar hier kom je ook nog Aziaten en Zuid-Amerikanen tegen die het niveau aardig opkrikken”, zegt Michel Mulder.

© Annet van Raalten

Op de 300 meter was Ronald Mulder nog het dichtste bij een finaleplaats. Hij klokte de veertiende tijd (24,89), daar waar de beste twaalf door gingen naar de finale. Michel Mulder noteerde met 24,97 de zestiende tijd. Hij mocht overigens niet met een brace om zijn gebroken pols rijden van de jury en ging dus zonder bescherming de piste op. Dat was zondag tijdens de 500 meteen wel anders, want toen kreeg hij wel toestemming om de brace te dragen. “Ik begon op de 500 meter wel goed, maar ik zat bij twee jongens in de serie van wie je van te voren kan zeggen dat ze de finale halen. Het was gewoon een pittige kwartfinale. Het was me even te gek om hier door te komen. Je moet dan geluk hebben met de loting.”

Michel Mulder werd vierde en laatste in een sterke serie. Andres Muñoz werd eerste in die kwartfinale in een tijd van 40,270, een nieuw wereldrecord. De Colombiaan had op vrijdag ook al de 300 meter tijdrit gewonnen in een wereldbesttijd en was later op zondag in de finale van de 500 meter ook de sterkste. Voor Ronald Mulder zat de kwartfinale van de 500 meter er snel op. Hij kwam bij de start ten val, krabbelde nog wel op, maar de achtervolging was kansloos. “Ik werd gelanceerd door Juan Cruz Araldi. Het lag absoluut niet aan mezelf. Er werd vervolgens een blok gezet en toen lag ik. Ja, en dan is het klaar. Heel zonde. Ik had er wel wat meer van verwacht.”

© Annet van Raalten

De gebroeders Mulder hopen op de weg in Oostende op meer succes. Donderdag staat de 500 meter op de weg op het programma. De kans voor Michel Mulder om zijn wereldtitel te verdedigen, al beseft hij dat het heel lastig gaat worden. Hij is dan ook tevreden als hij donderdag met een andere kleur medaille op het podium staat. “Met dit deelnemersveld zou het heel mooi zijn om een medaille te halen. Ik ga natuurlijk wel voor het hoogst haalbare, maar of dat nu ook kan? Dat moeten we zien. Ik vind dat heel moeilijk om te zeggen, ik hoop echt dat ik het weer kan flikken.”

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws