G-voetbaltoernooi voor jeugd bij SV Zwolle

| 08-09-2010

Op het nieuwe kunstgrasveld van SV Zwolle wordt woensdag 22 september een demonstratietoernooi G-voetbal gehouden. Later dit seizoen (20 april 2011) heeft er bij voetbalvereniging WVF in Westenholte nog zo’n toernooi plaats.

De toernooien zijn een vervolg op de vorig seizoen door WRZV De Boog ingezette koers. Elke vereniging kent immers wel kinderen die graag willen voetballen binnen de club, maar vanwege de lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen niet mee kunnen komen binnen de beschikbare teams. Deze kinderen willen heel graag voetballen, maar wel op hun eigen niveau. Hoe kun je nu als voetbalclub iets organiseren voor deze enkele kinderen met dit specifieke niveau? In overleg met de voorzitters van de Zwolse voetbalverenigingen is afgesproken om de ideeën, initiatieven voor het voetbal voor kinderen met beperkingen te coördineren. Juist voor deze voetballers geldt het motto: Nooit meer buitenspel.

De centrale rol voor deze coördinatie ligt bij WRZV De Boog. Deze club organiseert al meer dan twintig jaar activiteiten voor voetballers met een beperking. De meeste van deze activiteiten vinden plaats in de WRZV-hallen in Zwolle. Naast de voetbalmogelijkheden binnen WRZV De Boog biedt sinds enkele jaren HTC in Zwolle een groep voetballers met een beperking (vanaf ongeveer 18 jaar) de mogelijkheid om te trainen op het veld. Voor de groep kinderen in de leeftijd van 6 tot ongeveer 13 jaar is er (nog) geen specifiek aanbod G-voetbal (gehandicaptenvoetbal) op het veld. In samenspraak met de Zwolse clubs hebben SV Zwolle en WVF zich met enthousiasme aangemeld om samen met WRZV De Boog initiatieven te ondernemen om deze jongste groep te interesseren voor voetbal.

De opzet van de demonstratietoernooien is om in contact te komen met de doelgroep, om met elkaar te bespreken welke behoefte er leeft onder deze kinderen. Willen ze wedstrijden spelen of alleen trainen of af en toe meedoen aan een toernooitje, is er voorkeur voor veld of zaal en welke tijdstippen zijn het meest geschikt? De organisatie hoopt van ouders en begeleiders antwoorden te krijgen op deze vragen. De aftrap van het toernooi is om 14.00 uur op sportpark De Marslanden, Hyacinthstraat 66 in Zwolle. Rond de klok van 16.00 uur is het toernooi afgelopen. Wie belangstelling heeft om als speler mee te doen kan zich aanmelden via www.wrzvdeboog.nl. Voor meer info bel Bert Klaassen, voorzitter WRZV De Boog: 06-51550528.

Voetbal, WVF, SV Zwolle, G-voetbal, WRZV De Boog, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws