Frion Sportdag ondanks regen succesvol

| 15-10-2010

De derde Frion Sportdag is vrijdag een groot succes geworden. Hoewel het sportieve gedeelte van het middagprogramma kwam te vervallen, verliet iedereen sportpark De Pelikaan met een grote glimlach. Oud-schaatser Erben Wennemars gaf ’s ochtends het officiële startsein door samen met Janneke de Groot (Wijz) alle deelnemers direct in beweging te zetten met een korte warming-up. Aangemoedigd door onder andere de mascottes Victory, Pelle, Joep en Zwolfje zat de stemming er meteen goed in, en dat bleef zo tot het eind.

© Annet van Raalten

Tijdens de Frion Sportdag kunnen mensen met een beperking ervaren dat een sport beoefenen mogelijk is. Het doel is hen te stimuleren om te sporten, ongeacht hun beperking. Daarom was er vrijdag op de voetbalvelden van HTC voor elk wat wils. Natuurlijk kwam voetbal zelf aan bod, maar ook golf, hockey en korfbal werden volop gepromoot. Naast de ruim 300 cliënten van Frion namen er bijna 60 leerlingen van De Twijn (speciaal onderwijs) deel. Ook cliënten van andere zorginstellingen leefden zich uit tijdens de sportdag.

Tegen een uurtje of één was het echter wel gebeurd met de pret. Vanwege de regen besloot de organisatie - in goed overleg met de vele begeleiders en vrijwilligers - dat het beter zou zijn om het sportieve gedeelte van het middagdeel te schrappen. De toegenomen kans op blessures bij deze doelgroep lag daar onder meer aan ten grondslag. Maar niet het hele programma werd geschrapt. Enkele activiteiten in tenten gingen ’s middags gewoon door, terwijl er ook nog voldoende ritjes met de huifkar werden gemaakt.

© Annet van Raalten
Erben Wennemars, SportService Zwolle, Sportpark De Pelikaan, Frion, G-sporten, Frion Sportdag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws