Frion organiseert derde editie sportdag

| 26-08-2010

Frion organiseert vrijdag 17 september voor de derde keer een sportdag voor mensen met een beperking. De sportdag wordt van 10.30 tot 15.30 uur gehouden op sportpark De Pelikaan in Zwolle. Het doel van deze dag is om mensen met een verstandelijke beperking kennis te laten maken met sport- en bewegingsactiviteiten en hen te stimuleren hier structureel aan deel te nemen. Frion organiseert deze dag samen met SportService Zwolle en stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan.

Vorig jaar deden er 500 mensen uit de regio Zwolle en Steenwijk mee. Dit jaar mikt Frion op een nog groter aantal. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen, recreatief of om te winnen. Er kan kennis worden gemaakt met de golfsport en spelers van FC Zwolle geven voetbaltrainingen. Mensen met een ernstig meervoudige beperking kunnen vooral beleven. Onder andere theater, een snoezel-omgeving met verschillende activiteiten en huifkar rijden. Daarnaast is er een zeskamp. Verschillende teams strijden om de wisselbeker. Het gaat hierbij om behendigheid, teamwork en de juiste bewegingen maken. Kracht is van minder belang. Op het sportplein kunnen de deelnemers actief kennismaken met allerlei sporten en activiteiten. Daarnaast presenteren verschillende sportverenigingen en clubs zich.

Wil je deelnemen aan de sportdag van Frion? Schrijf je dan in. Kijk voor het inschrijfformulier op www.frionsportdag.nl of neem contact op met Herman Brandwagt: hbrandwagtno@spmfrionzorg.nl. De deelname is gratis.

SportService Zwolle, Sportpark De Pelikaan, Frion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws