Frans Ruth niet in paniek: ‘Positief blijven’

| 14-02-2017

De hele eerste seizoenhelft leverde de mannen van Travelbags/HV Zwolle louter overwinningen op. De eerste twee wedstrijden na de winterstop waren ineens andere koek, want de concurrenten OBW en Duiven 2 bleken te sterk. Toch gelden de Zwollenaren nog altijd als titelfavoriet nummer één, zo oordeelt ook trainer Frans Ruth. Van paniek is geen sprake.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Frans, jullie weten ineens weer wat verliezen is.
“Ja, dat zeg je precies goed. Dat is niet goed en niet fijn, absoluut niet fijn zelfs. Maar ja, het is gebeurd en inmiddels staan de neuzen weer dezelfde kant op. Ik zeg altijd maar zo, Barcelona en Ajax verliezen ook wel eens een wedstrijd. Zo kijk ik er ook naar. Uiteraard streefden we er wel naar om alles te winnen, vooral door wat we in de eerste seizoenshelft hebben laten zien. Helaas loopt het even anders.”

Door de twee nederlagen is de voorsprong iets geslonken. Is er sprake van paniek?
“Haha, nee. Paniek wordt veroorzaakt door geruchten en onwaarheden en daar is in ons geval geen sprake van. Ik snap dat het voor jullie voer is om te gaan schrijven, maar wij proberen gewoon door te gaan en positief te blijven. Als je dat niet doet, dan kom je in een neerwaartse spiraal terecht. Wij laten ons dat niet aanpraten, want er is eigenlijk niets aan de hand. Wij worden gewoon kampioen. Het is aan ons om ons oude spel weer op te pakken, zeg ik altijd maar.”

Jullie hebben afscheid moeten nemen van Bart Kroeze.
“Dat klopt en dat is echt heel erg jammer. Bart was een van de motors van het team, maar heeft besloten om weer bij defensie aan de slag te gaan. Dat is zijn keuze en daar hebben we ook alle begrip voor. Zondag hebben we hem uitgezwaaid, onder andere met een gezellige afsluiting in de kantine.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dat is wel een behoorlijke aderlating.
“Zeker weten, Bart was binnen het team een van de aanjagers. Hij kon schitterende dingen doen, zowel op als buiten het veld. We kunnen zijn vertrek gelukkig wel opvangen, want we hebben ook een prima tweede team. Een tweede Bart is er niet, maar er is wel iemand met vergelijkbare kwaliteiten. Die weet dat ook. Het is aan hem om dat nu waar te maken.”

Al met al. Voor je kijken en doorlopen?
“Ja hoor, er is geen andere keuze. We moeten nog vijf wedstrijden spelen en dan zijn we kampioen. Daar gaan we voor.”

Handbal, HV Zwolle, Frans Ruth


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws