Frans Ruth: ‘Er is geen wanklank te horen’

| 08-11-2016

Vier wedstrijden, acht punten en daarmee koploper van de tweede klasse A. De herenformatie van Travelbags/HV Zwolle is als een dolle uit de startblokken geschoten en dat levert voorlopig de koppositie op. Het zorgt voor hoge verwachtingen bij de achterban van de club, maar niet bij trainer Frans Ruth. Hij houdt een grote slag om de arm.

Frans, je bent dit seizoen bij HV Zwolle begonnen. Hoe kwam dat zo?
“Ik heb al een rijkelijk verleden binnen het handbal en ook in Zwolle. Ik heb zelf altijd bij SV Zwolle gespeeld en ben trainer geweest bij SV Tyfoon. Door trieste familieomstandigheden moest ik er een paar jaar tussenuit, maar toch ben ik weer eens bij het handbal in Zwolle gaan kijken. Ik wilde namelijk weer wat gaan doen. Uiteindelijk was de link snel gelegd.”

En wat trof je aan?
“Een stel jonge honden, zoals ze dat dan noemen. Er zat op dat moment geen structuur in, eigenlijk deden ze maar wat. Vorig jaar was het vooral nog een vriendenteam en dat begint steeds meer te veranderen. Na afloop zitten ze nog steeds als vrienden bij elkaar hoor, maar rond wedstrijden voeren ze nu ook een concurrentiestrijd. En dat is wat iedere trainer wil. Volgens mij zit er nu ook wel een goede lijn in, al is het nog niet perfect.”

Zo’n competitiestart helpt dan ook wel lekker mee.
“Ja, dat is wel zeker. Het gaat heel goed, de jongens groeien ook. Ze worden volwassen. Dat we het nu zo goed doen, dat is boven verwachting. Maar het zegt mij eigenlijk nog niets, want de competitie is nog niet eens op de helft. Er kan nog van alles gebeuren, het is lastig te zeggen. Het gaat goed, iedereen geniet ervan en dat willen we in ieder geval zo houden. Er is geen wanklank te horen.”

Wat is jullie doelstelling?
“Je hoort ze wel roepen dat wij sowieso kampioen gaan worden, maar ik ben een beetje voorzichtiger. Straks krijgen we te maken met blessures, of andere dingen… Uiteindelijk zou het mooi zijn als we in ieder geval bij de eerste drie eindigen, ook omdat we het handbal in de regio Zwolle graag meer op de kaart willen zetten. Daar ga ik mijn best voor doen.”

Handbal, HV Zwolle, Frans Ruth


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws