Floris-Jan Oosterhof wil kunstje herhalen

| 17-09-2015

Het winnen van de Zwolle Jeugd Cup was voor golfer Floris-Jan Oosterhof slechts een voorafje. Het 17-jarige talent van Golfclub Zwolle won eerder deze maand op bekend terrein van zijn leeftijdgenoten, maar heeft meer in zijn mars. Zaterdag doet hij ook mee aan de Zwolle Cup, de wedstrijd voor senioren. En ook daar hoopt hij hoge ogen te gooien. “Ik doe mee om te winnen. Als ik mijn eigen niveau haal, dan maak ik een kans”, roept Oosterhof zelfverzekerd.

© Bert van der Kolk

De zege van Oosterhof in de Zwolle Jeugd Cup moet ook niet gebagatelliseerd worden. Gezien zijn handicap van 1,9 behoorde hij tot de topfavorieten en was de kans op een overwinning aanwezig. Hij vervulde die rol met verve, want de prestatie mocht er zijn. Hij liep de achttien holes in een score van 71, één onder par. En daar is helemaal niets mis mee. “Ik wist dat ik kans maakte, maar dat ik zo’n score zou lopen… Nee, dat had ik niet verwacht. Achteraf was ik een stuk beter dan de rest”, concludeert Oosterhof. De Zwollenaar maakt zich inmiddels op voor de ‘grote’ Zwolle Cup. Hij speelt zaterdag tegen gelouterde Zwolse namen als Walt van der Kolk, Julian Wendt en ook tegen Jochem Hubregtse, de winnaar van vorig jaar.

Oosterhof komt uit in één van de laatste flights en daaruit mag worden geconcludeerd dat hij tot de favorieten behoort. “Ik weet niet precies hoe ze het hebben ingedeeld, maar zo lijkt het inderdaad wel. De namen die om mij heen staan zijn zeker kanshebbers. Dus dan zal ik dat ook wel zijn”, lacht Oosterhof. Maar mocht hij zijn rol als ‘favoriet’ niet kunnen waarmaken, dan is er voor de golfer absoluut geen man overboord. Twee jaar geleden wilde hij binnen drie jaar op een handicap van 0 zitten. Met nog een jaar op de kalender ligt hij op koers. “Ik heb nu een handicap van 1,9, dus dat kan me nog lukken. Als ik dat haal, dan kan ik me meten met de top van Nederland.”

Over een aantal jaar hoopt Oosterhof, met een handicap van nul, nog meer van zich te laten horen. Ook op internationaal gebied. Maar eerst zaterdag, op zijn thuisbasis: Golfclub Zwolle. “Het is de derde keer dat ik meedoe, dus het is niet zo heel speciaal meer. De eerste keer was dat het wel, toen was ik ook best gespannen”, zegt Oosterhof, die hoopt dat er veel publiek op de wedstrijd afkomt. “Het is één van de grootste wedstrijden in Nederland, waar je echt goede golfers kan zien. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen. Ik ga in ieder geval mijn best doen.”

Golfclub Zwolle, Golf, Zwolle Cup, Zwolle Jeugd Cup, Floris-Jan Oosterhof


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws