Flets PEC Zwolle komt niet voorbij VVOG

| 11-07-2017

PEC Zwolle is er dinsdagavond niet in geslaagd om langs derdedivisionist VVOG te komen. De Zwollenaren speelden een matig duel en daardoor lukte het niet om enig verschil te maken: 0-0. “Ik ben wel tevreden over mijn eigen spel, maar we hadden moeten scoren. Dat is jammer”, vertelt middenvelder Tijjani Reynders, die wederom 45 minuten in actie kwam.

© Annet van Raalten

Reynders maakt sinds de eerste oefenwedstrijd bij SC Genemuiden deel uit van de Zwolse hoofdmacht. In het seizoen 2015-2016 speelde hij door omstandigheden zijn wedstrijden nog in het shirt van vierdeklasser CSV ’28, maar twee seizoenen later is alles anders. Reynders kreeg een berichtje van beloftentrainer Albert van der Haar en voegde zich met trots bij de eerste selectie. “Dit is waar je het voor doet, daar werk je jarenlang keihard voor. Het is heel erg mooi om bij het eerste te zitten en ik hoop dat ik er vast bij blijf”, zegt de middenvelder, die met recht een Zwollenaar is. De reacties uit de stad zijn dan ook positief. “Ik krijg berichtjes op Facebook, soms ook van onbekenden. Dat is leuk.”

Dinsdag in Harderwijk maakte Reynders 45 minuten en daarin liet hij bij vlagen aardige dingen zien. Dat was niet in lijn met de prestaties van de ploeg, want PEC legde in zijn algemeenheid bijzonder weinig op de mat. Er waren wel kansen en PEC had ook makkelijk kunnen scoren, maar het lukte niet. Dat was misschien ook wel teveel van het goede geweest, want het dappere VVOG verdiende een leuk resultaat. En de 0-0 was voor de amateurs absoluut een leuk resultaat, misschien wel meer dan dat. Na afloop klonk er dan ook carnavalsmuziek en verdwenen de spelers uit Zwolle met een chagrijnig gezicht richting kleedkamer. Het was alleszeggend.

Reynders lacht na afloop toch de tanden bloot. Hij rept over een mooie kans en over de toekomst. Hij wil zo snel mogelijk meer in het eerste elftal spelen, dat is duidelijk. Als Reynders in de spelersbus naar het hotel in Epe zit, heeft hij in ieder geval iets te doen. Papa Reynders, hoofdtrainer bij CSV ’28 en oud-speler van PEC, heeft zijn oordeel dan al wel klaar. “Er komt vast een heel verslag, hij laat altijd weten wat hij vindt. Mijn vader is een soort van oefenmeester voor mij, als voetballer heb ik heel veel aan hem. Hij loopt met een hele grote glimlach rond”, weet hij zeker. De ploeg zelf moet niet wanhopen, want iedere profclub loopt in de voorbereiding wel eens tegen zo’n flater aan. Vrijdag begint het echte werk, als in Wijthmen (19.30 uur) FC Emmen wacht.

Opstelling PEC Zwolle eerste helft:
Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van Looy, Kvída, Reynders, Bakker, Van Putten, Witteveen, Parzyszek, Mokhtar

Opstelling PEC Zwolle tweede helft:
Boer, Ehizibue, Sandler, Van de Pavert, Bruintjes, Saymak, Van Ark, Van Wijnen, Israelsson, El Idrissi, Benschop

Voetbal, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws