Finaleplaats voor WVF na strafschoppen

| 07-06-2010

WVF A1 heeft zich maandag geplaatst voor de finale van het Zwols Kampioenschap Voetbal. Op het sportpark van Be Quick werden de leeftijdsgenoten van Berkum pas na het nemen van strafschoppen verslagen. In reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waarna er verlengd moest worden. Ondanks enkele mogelijkheden aan beide kanten werd daarin niet gescoord.

Lang zag het er niet naar uit dat strafschoppen de beslissing moesten brengen. WVF was met name in de eerste helft oppermachtig en kwam dan ook zeer verdiend op voorsprong. Patrick Koning krulde een vrije trap vanaf de zijkant van de zestien onhoudbaar voor de doelman in de kruising en zette zijn ploeg daarmee op 1-0. Die voorsprong kwam tot de rust geen enkel moment meer echt in gevaar, al kreeg WVF zelf ook nauwelijks mogelijkheden om de marge te vergroten.

Tien minuten na rust zat hoofdklasser WVF echter op rozen toen Michel Koning de veilige 2-0 voorsprong liet aantekenen. Het verzet van Berkum zou daarmee gebroken moeten zijn, maar niets was minder waar. De Berkummers, uitkomend in de eerste klasse, streden juist voor iedere meter en zagen dat al gauw beloond in de aansluitingstreffer van Youp Kok. Toen Wouter Schutte zeven minuten voor tijd ook de 2-2 wist te maken, geloofde heel Berkum ook nog in de overwinning, maar tot een 3-2 kwam het niet.

In de verlenging waren de beste mogelijkheden voor Berkum, maar doelman Jaap Noordman bleek niet meer te passeren. Ook in de strafschoppenserie bleek hij een nauwelijks te passeren horde. Noordman stopte twee inzetten van Berkum en aangezien WVF zelf geen fout maakte vanaf de stip, plaatste zij zich voor de finale van aankomende donderdag. Daarin is Zwolsche Boys de tegenstander, dat maandagavond na verlenging met 1-0 te sterk was voor CSV ’28.

VV Berkum, Voetbal, WVF, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws