FC Zwolle verlangt naar start competitie

| 06-08-2010

FC Zwolle verlangt naar het begin van de competitie, waarbij er elke wedstrijd weer punten te verdienen zijn. De wedstrijd tegen het regioteam Garderen werd donderdagavond dan ook plichtmatig gespeeld, waarbij vooral de ‘reserves’ veel speeltijd kregen. De dubbele cijfers kwamen niet op het scorebord, na negentig minuten exact stond het scorebord op 2-9.

De ploeg van Art Langeler begon goed aan de wedstrijd. Vooral Yanic Wildschut viel op met een paar fraaie rushes langs de linkerkant, waarmee zijn directe tegenstander zich geen raad wist. Maar die tegenstander zag ook dat Wildschut zijn werk niet bekronen kon met een doelpunt. Daarentegen was het Robert Woudenberg die na vijf minuten wel het net wist te vinden achter Zwolle-doelman Rick Oosterwechel. Na een foute trap van de doelman kon de speler van VVOP de bal simpel achter de Zwolse sluitpost werken: 1-0.

Erik Bakker zorgde er, na een assist van Pepijn Kluin, voor dat het regioteam niet lang van de voorsprong kon genieten. Kluin vond het daarna welletjes en scoorde tweemaal, zodat het na een kwartier al 1-3 stond Gilian Justiana, Dominggus Lim-Duan en Martin Guarino tekenden voor de overige doelpunten in de eerste helft. Gezien de kansen had de score in het eerste bedrijf veel hoger moeten uitvallen, maar vaak ontbrak de eindpass of de aanval stierf na veel combinaties in schoonheid. VVOP-speler Woudenberg, die namens het regioteam veruit de meeste kansen kreeg, scoorde in de eerste helft ook nog zijn tweede goal van de avond.

Het eerste half uur van de tweede helft viel er weinig te genieten, de dribbels van Yanic Wildschut waren niet verrassend meer voor de verdedigers van de tegenpartij en hij kon ze wederom niet met een doelpunt belonen. Een fraai schot richting verre hoek van Erik Bakker werd nog net voor de lijn gekeerd door een verdediger en de rebound werd door de ingevallen Bram van Polen over geschoten. Na een half uur spelen in de tweede helft maakte invaller Jesper Drost de zevende voor FC Zwolle. Niet veel later scoorde Lim-Duan zijn tweede van de avond. Het slotakkoord was voor Bram van Polen en zo kon FC Zwolle ook in deze wedstrijd het scorebord niet op dubbele cijfers krijgen.

“De spelvreugde, het enthousiasme en een positieve instelling heb ik deze wedstrijd bij een aantal spelers gemist”, aldus Art Langeler. “We hadden gezien de kansen en het balbezit wel met 25-0 moeten winnen”, stelt de trainer, die niet tevreden was met het vertoonde spel. Zaterdag wacht nog de open dag en dinsdag wordt er om half drie tegen Jong FC Groningen gespeeld, waarna het op 13 augustus eindelijk om de punten gaat.

© Annet van Raalten
Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws