FC Zwolle treft landskampioen FC Twente

| 24-09-2010

FC Zwolle mag het in de volgende ronde van de KNVB Beker opnemen tegen FC Twente. Diederik Boer verrichtte donderdagavond in het Rat Verlegh Stadion in Breda de loting voor de vierde ronde en koppelde zijn ploeg aan de regerend landskampioen. “Eigenlijk wilde ik graag een amateurploeg loten, maar tegen FC Twente is natuurlijk ook mooi”, was zijn eerste reactie voor de camera’s van Veronica. “Nu zijn we in ieder geval verzekerd van een vol huis.”

Toen Boer als eerste het balletje van FC Zwolle naar boven zag komen, wist hij dat hij zijn taak goed had volbracht. Vanaf dat moment was Zwolle verzekerd van een thuiswedstrijd op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 november. Gevraagd naar zijn voorkeur antwoordde Boer dat een amateurclub wel heel interessant zou zijn. Het liep echter anders. De doelman lootte de moeilijkste tegenstander die op dat moment nog in de koker zat, namelijk landskampioen FC Twente. “Dat is toch een leuke wedstrijd, ook voor ons publiek. En een derby bovendien!”

Het is al met al een mooie week voor de 29-jarige sluitpost. Dinsdagavond liet hij zich kronen tot held van Zwolle door een beslissende rol in de strafschoppenserie tegen Willem II te spelen. Nadat Jan Arie van der Heijden de vijfde penalty namens de Tilburgers gestopt zag worden door Boer, nam de Zwolse goalie zelf de verantwoordelijkheid voor de laatste namens de Zwollenaren. Overtuigend schoot hij de bal in de rechterbovenhoek, waardoor Zwolle donderdagavond, geheel terecht, in de koker zat. Met FC Twente als tegenstander tot gevolg.

Interessante overige ontmoetingen in de vierde ronde van het bekertoernooi zijn verder AGOVV Apeldoorn tegen FC Utrecht, SC Heerenveen tegen NAC Breda, FC Groningen tegen ADO Den Haag, AZ tegen FC Eindhoven en Go Ahead Eagles tegen Roda JC.

Voetbal, FC Zwolle, KNVB Beker, Diederik Boer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws