FC Zwolle moet punten met MVV delen

| 23-08-2010

FC Zwolle heeft de prima competitiestart bij FC Emmen (0-3 winst) maandagavond geen passend vervolg kunnen geven. In eigen huis waren de Zwollenaren beter dan MVV, maar het kreeg de bezoekers uit Maastricht niet op de knieën. Na negentig minuten spelen stond de 0-0 stand nog steeds op het scorebord, waardoor Zwolle na twee gespeelde duels op drie punten staat. De Blauwvingers startten de competitie immers met één punt in mindering.

De ploeg van trainer Art Langeler, dat zich bij winst kort achter koplopers Sparta, Cambuur en Helmond kon nestelen, verzuimde MVV maandag pijn te doen. In een zeer rommelig duel, dat in de beginfase een kwartier stil kwam te liggen doordat één van de lichtmasten uitviel, was de grootste kans niet aan Danny Schreurs besteed. De aanvaller werd door Arne Slot de diepte ingestuurd, omspeelde de Maastrichtse keeper Boffin, maar schoot de bal vervolgens naast het lege doel. MVV kreeg voor rust mogelijkheden via Jonas Olsen, maar de Noor kon Diederik Boer niet verrassen.

Ook na rust kende het duel, gadegeslagen door ruim 4.700 toeschouwers, nauwelijks hoogtepunten. MVV, dat de competitie aanving met zeven minpunten, leek duidelijk voor een punt naar Zwolle te zijn gekomen en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Via Aafjes kregen de bezoekers een goede mogelijkheid, maar de verdediger kopte in de handen van Boer. Aan Zwolse zijde was Slot het dichtst bij een doelpunt. Twee schoten vanaf twintig meter belandden echter in de handen van Boffin, terwijl hij ook van dichterbij het net niet wist te vinden. Albert van der Haar schoot in blessuretijd een vrije trap uit kansrijke positie over het doel.

Voetbal, FC Zwolle, MVV Maastricht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws