FC Zwolle maatje te klein voor Heerenveen

| 17-07-2010

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft FC Zwolle zaterdagmiddag geoefend tegen eredivisionist SC Heerenveen, met Zwollenaar Ron Jans als coach op de bank. Met zo'n tweeduizend toeschouwers op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen ging de ploeg van trainer Art Langeler in een vermakelijk duel met 0-2 onderuit.

Langeler: “Ik vond dat we een redelijk hoog niveau haalden in het eerste bedrijf. We speelden tactisch goed, gaven vrijwel niets weg en konden zelfs gevaarlijk worden.” De beste mogelijkheden waren voor Arne Slot. Na een kwartier werd de middenvelder de diepte ingestuurd door Etiënne Reijnen. Slot schoot prima in, maar een katachtige reflex van voormalig Zwolle-doelman Rene Oosterhof voorkwam een treffer. Even later zag Slot Oosterhof wat ver voor zijn doel staan. Vanaf de middenlijn probeerde de middenvelder de Heerenveen-sluitpost te verschalken, maar de doelman kon de inzet vangen. Heerenveen kon daar weinig tegenover zetten. Een schot van Mika Väyrynen werd gekraakt en ging daardoor net naast het doel van Diederik Boer.

Na een theepauze en de nodige wisselingen schroefde Heerenveen onder aanvoering van Roy Beerens en de ingevallen Filip Djuricic het tempo op. Zwolle werd vastgezet op eigen helft en de Friezen werden gevaarlijker. Spits Sanir Fazli werd lichtjes vastgehouden door Reijnen in de zestien, genoeg volgens arbiter Honing om een penalty te geven. De strafschop werd door Beerens onberispelijk langs inval-keeper Leon ter Wielen geschoten. Lang kon de 21-jarige Ommenaar niet genieten van zijn invalbeurt. Vanwege een rugblessure moest hij al snel zijn plaats afstaan. Omdat Boer al gedoucht en al langs de lijn stond, werd derde doelman Rick Oosterwechel van de tribune geplukt om de wedstrijd uit te spelen.

Helaas voor Oosterwechel moest ook hij een treffer incasseren. In de lome slotfase dribbelde Djuricic fraai door de Zwolle-defensie, waarna hij Beerens een niet te missen kans gaf. “In de tweede helft zag je dat ze toch wat meer kwaliteit in huis hebben dan wij”, stelt Langeler nuchter vast. “Toch kunnen we tevreden zijn, vooral over de eerste helft.” Maandag komt FC Zwolle opnieuw in actie. De tegenstander luistert dan naar de naam Gaziantespor. De wedstrijd wordt gespeeld in Garderen.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws