FC Zwolle kampioen van eerste periode

| 01-10-2010

FC Zwolle is vrijdagavond ondanks een 3-1 nederlaag tegen RKC Waalwijk kampioen geworden van de eerste periode in de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler verspeelde in Waalwijk een 0-1 voorsprong, maar behield de koppositie in de strijd om de eerste periodetitel dankzij een 1-1 gelijkspel tussen Sparta en grootste concurrent Volendam.

© Jupilerleague.nl

Nadat Donny de Groot en Robert Braber namens RKC kansen hadden gemist, sloeg FC Zwolle vijf minuten voor rust toe. Danny Schreurs zette de Zwolse formatie met een fraaie treffer op het goede spoor. In de tweede helft gaf FC Zwolle de wedstrijd uit handen. De Groot tekende in de 56ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Hans Mulder met een bijzondere hakbal de wedstrijd naar de hand van RKC zette. Halverwege de tweede helft beslechtte De Groot met zijn tweede treffer van de avond het duel in Waalwijks voordeel.

Voor FC Zwolle restte niets anders dan angstvallig te kijken naar wat er op de andere velden gebeurde. De uitslagen boden de ploeg van trainer Art Langeler uiteindelijk reden om toch lachend het veld af te stappen. Langeler zelf kon een glimlach na de wedstrijd niet onderdrukken. "Ik zit hier met een tegenstrijdig gevoel. We hebben een redelijke eerste helft gepeeld, maar na de 1-1 gingen de koppies omlaag. Gezien de kansen een verdiende overwinning voor RKC."

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws