FC Zwolle bezoekt voetbaldagen bij SVI

| 18-08-2010

Jaarlijks organiseren de KNVB en voetbalvereniging SVI de Jeugdvoetbaldagen. Drie dagen (maandag tot en met woensdag) waarin jonge voetballertjes intensief aan allerlei voetbaltechnische spelvormen werken. Aanvallen, verdedigen en omschakelen… alles komt aan bod.

Traditiegetrouw is SVI ook dit jaar gastheer voor bijna honderd voetballers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. De spelers werden maandag op de eerste dag verdeeld in groepen die vernoemd zijn naar de topteams in Europa, zoals Barcelona en Inter Milaan. Bij elke groep werd tevens een gediplomeerd KNVB-trainer of CIOS-docent gezet, die op afstand zijn team begeleidde. Van elke ploeg werd veel zelfwerkzaamheid en een goede teamspirit verwacht.

Op de tweede dag gaven de spelers en trainers van FC Zwolle een gasttraining. Dinsdag gaven de profs in de stromende regen hun aanwijzingen en aanmoedigingen. Het enthousiasme van de kinderen sloeg snel over op de spelers en staf van FC Zwolle, waarna de spelvormen fanatiek werden afgewerkt. Een fantastische ervaring voor de doorweekte kinderen. De regen had geen enkele invloed op het humeur en de inzet.

Voetbal, FC Zwolle, SVI, Arne Slot, Etiënne Reijnen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws