FC Zwolle A1 zet Fortuna vrij simpel opzij

| 19-09-2010

De tweede overwinning van het seizoen is binnen voor FC Zwolle A1. Het elftal van trainer Gert-Peter de Gunst had zaterdag in het eigen stadion weinig problemen met tegenstander Fortuna Sittard A1: 3-0. Verder verloor FC Zwolle B1 met 4-2 van VA Twente B2. C1 had thuis weinig in te brengen tegen AZ C1: 1-4. En Zwolle D1 leed een geflatteerde 6-2 nederlaag op bezoek bij RJO Groningen D1.

De spelers van A1 kwamen tegen Fortuna voortvarend uit de startblokken. Al na twee minuten voetballen ontstond de eerste grote mogelijkheid om te scoren. Mustafa Saymak schoot over na een aanval die was opgezet door Jarno van der Wal en Giovanni Hiwat. Tussendoor kregen de bezoekers uit Limburg ook nog enkele mogelijkheden. Zo moest doelman Henrico Abma in de twaalfde minuut redding brengen op een schot. En werd de bal een minuut later net naast zijn doel geschoten.

FC Zwolle bleef aandringen en kreeg in het vervolg van de eerste helft ook veel kansen. In de achttiende minuut kwam de ploeg dan ook verdiend op 1-0. Ricardo Talu verlengde een schot van Ibrahim Ikililou met zijn hak en de bal belandde achter Fortuna Sittard-doelman Pakiela. Na de openingstreffer nam FC Zwolle geen gas terug. De thuisploeg had de wedstrijd in handen en bleef volop kansen creëren. Bij de volgende mogelijkheid werd FC Zwolle een handje geholpen. Ikililou kon na een foute terugspeelbal van een verdediger alleen op doelman Pakiela afstormen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit en de keeper bracht redding. In de fase vlak voor rust waren Jesper Drost (tweemaal) en Hiwat nog dicht bij de 2-0.

De wedstrijd kende na de rust hetzelfde spelbeeld. Het was wachten op de 2-0, die echter pas viel in de 66ste minuut. Drost rondde goed af na een prima voorzet van Hiwat. In de 73ste minuut werd de eindstand bepaald. Niet door FC Zwolle, maar door een verdediger van Fortuna Sittard die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman schoot: 3-0. Daarna volgde een slotfase waarin FC Zwolle de score verder kon uitbreiden. Het vizier stond echter niet meer op scherp in de afronding en de spelers gingen bovendien te vaak voor eigen succes.

Voetbal, FC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws