Extra techniektraining voor jeugd Berkum

| 30-06-2010

De jeugdige leden van VV Berkum hebben massaal gehoor gegeven aan het initiatief om na de zomer te starten met een techniektraining voor tweedejaars E en alle D-pupillen. Het totaal aantal aanmeldingen staat nu op veertig en daarmee is het maximum bereikt. Het initiatief van de technische commissie om in samen met spelers van het eerste elftal techniektrainingen te verzorgen voor de jeugd, is daarmee nu al een groot succes.

Een paar jaar geleden luidden oud-internationals Johan Cruijff en Wim Jansen de noodklok, toen zij constateerden dat de technische basiskwaliteiten van voetballers in Nederland niet voldoende waren. Volgens het tweetal ontwikkelen jeugdspelers tegenwoordig onvoldoende technische vaardigheden. Balaanname, inspelen, kaatsen, tweebenigheid; dat zijn juist de dingen die ze in de jeugd moeten leren. Er moet in de jeugd getraind worden op deze technieken, maar die training moet wel verzorgd worden door trainers die alle technieken zelf goed beheersen.

De technische commissie van VV Berkum heeft dit probleem bij de jeugd onderkend en heeft daarop direct het voortouw genomen om met techniektrainingen te starten. De training wordt komend seizoen gegeven en begeleid door de leden van de commissie in samenwerking met spelers van het eerste elftal, zoals Chris en Marc van der Meulen, Felix Hermsen, Bas Bouwhuis, Bram Roelofs, Jurian Meijntjes en Jeffrey Pohowainjaan. De training zal gegeven worden op vrijdag in de namiddag en ongeveer een uur in beslag nemen.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws