Eric Botteghin niet in actie tegen AGOVV

| 21-10-2010

FC Zwolle-verdediger Eric Botteghin, die al geruime tijd last heeft van zijn hamstring, komt vrijdagavond niet in actie in het uitduel tegen AGOVV. “Het besluit om Eric vorige week mee te laten doen tegen Sparta was een ingecalculeerd risico en heeft goed uitgepakt. Maar gedurende deze week is gebleken dat de blessure nog niet honderd procent is hersteld”, stelt trainer Art Langeler.

“Gezien de aard van de blessure - verrekte hamstring - is het nu verstandig om geen extra risico te lopen. Dit is een blessure die bij extreme inspanning kan verergeren. Daarom hebben we besloten Eric voor het duel in Apeldoorn buiten de selectie te laten, om zijn lichaam de kans te geven volledig te herstellen. Waarschijnlijk is hij er volgende week weer bij.” Sjoerd Ars daarentegen is een ander verhaal. “Zijn knieblessure is dusdanig vervelend dat het pijnlijk is, maar de kans op verergering bij inspanning is klein. Hij heeft vandaag meegetraind en als de reactie is zoals we verwachten, zal hij morgen kunnen starten”, aldus Langeler.

“Het goede nieuws is verder dat we volledig fit zijn. Dit betekent echter wel dat ik mensen moet teleurstellen, die zelfs niet bij de eerste achttien zitten.” In dit geval gaat het om Dominggus Lim Duan, Wahe Davtyan, Rick Oosterwechel en Martin Guarino. Samen met Jesper Drost en Jarno van der Wal trainen zij morgenmiddag bij de A-jeugd. De twee laatstgenoemden zullen zaterdag bij de A-jeugd meedoen in de bekerwedstrijd tegen de Graafschap.

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Eric Botteghin, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws