Erben zet Frion Sportdag in beweging

| 13-10-2010

Frion organiseert vrijdag 15 oktober, in samenwerking met De Pelikaan en SportService Zwolle, de derde Frion Sportdag. Op sportpark De Pelikaan in Zwolle geeft oud-topschaatser Erben Wennemars om 10.30 uur het startschot. Samen met Janneke de Groot van Wijz verzorgt hij de warming-up voor alle deelnemers.

Tijdens de Frion Sportdag kunnen mensen met een beperking ervaren dat een sport beoefenen mogelijk is. Het doel is hen te stimuleren om te gaan sporten, ongeacht hun beperking. Daarom is er voor elk wat wils. Denk aan een voetbalclinic, golfclinic, rijden in een huifkar, snoezelen, sensogym, spel-activiteiten en een zeskamp. Naast de deelname van ruim 300 cliënten van Frion nemen er bijna 60 leerlingen van De Twijn (speciaal onderwijs) deel. Maar ook cliënten van andere zorginstellingen hebben zich persoonlijk aangemeld.

De Frion Sportdag is mogelijk dankzij de succesvolle samenwerking tussen Frion, De Pelikaan en SportService Zwolle. Maar ook andere partijen, die sport en bewegen een warm hart toedragen, laten de deelnemers zien wat mogelijk is. Zo is bijvoorbeeld de selectie van FC Zwolle betrokken bij de voetbalclinic, nemen leden van de golfclubs uit Ommen en Zwolle de deelnemers mee in hun veelal eerste golfervaring. Daarnaast is verzekeraar Zilveren Kruis Achmea aanwezig om allerlei fitnesstesten te doen, waarbij de deelnemer direct kan zien hoe fit hij is.

Aan de Frion Sportdag doen dus ongeveer 400 cliënten mee. Al die cliënten worden begeleid door ruim 200 begeleiders en vrijwilligers. Zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn. Een groot aantal sponsoren maakt deze dag met hun financiële steun mogelijk. Zie hiervoor de website www.frionsportdag.nl.

Erben Wennemars, SportService Zwolle, Sportpark De Pelikaan, Frion, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws