Enerverend weekend Deltion Rallyteam

| 12-10-2011

Het Deltion Rallyteam heeft een enerverend weekend achter de rug. Er stonden namelijk twee wedstrijden op het programma: de Nederland Rally en de East Belgian Rally. De equipe Bolhaar/Kamphuis heeft in Barneveld en omstreken de derde plaats weten te bemachtigen in de A8-klasse. De andere equipes - Bloemendaal/Wissink en Kooijman/Van Goor - hebben ondanks de slechte weersomstandigheden goede resultaten geboekt in en nabij de Belgische plaats St. Vith.

Voor Dick Bloemendaal en zijn vaste navigator Arjan Wissink stond de laatste ronde van de Nissan 350Z Challenge op het programma. Alle auto’s uit deze cup gingen afgelopen seizoen de strijd aan in de C8-klasse. Er stond heel wat voor de heren op het spel. Wissink maakte nog kans op het navigatorkampioenschap en samen konden ze nog beslag leggen op de tweede plaats in het eindklassement van de 350Z Challenge. Bloemendaal: “Tijdens de eerste klassementsproef werd al duidelijk waar we voor moesten gaan. Direct na de start verloren we door een remfout ruim een minuut.”

Door de slechte weersomstandigheden vonden de heren het risico te groot om er alsnog vol voor te gaan. Ze hebben de wedstrijd prima uitgereden en de tweede plaats weten te bemachtigen in de Nissan 350Z Challenge. “We kunnen terugkijken op een mooi seizoen en een prachtige samenwerking met het Deltion College”, aldus Bloemendaal. Ook Kooijman en Van Goor reisden af naar St. Vith voor de East Belgian Rally. Zij kwamen met de Chevrolet Kalos van het Deltion Rallyteam uit in de A5-klasse. Ze hadden startnummer 75 en zijn uiteindelijk op plaats 42 in het algemeen klassement geëindigd.

De equipe Bolhaar/Kamphuis ging in eigen land de uitdaging aan in de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Skoda Fabia World Rally Car. Voor hen stond de Nederland Rally op het programma. Deze wedstrijd vond na een jaar afwezigheid weer in Barneveld en omstreken plaats. Bolhaar en Kamphuis hebben enorm gevochten en wisten ondanks de vele regen een derde plaats te bemachtigen. Er staat nog één spannende wedstrijd op de planning: de Conrad Euregio Rally in Hengelo en omstreken. Bolhaar en Kamphuis maken nog steeds kans op een podiumplek.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws