Elaine Rutten wijst jonkies Tyfoon de weg

| 13-09-2010

De handbalheren en handbaldames van Tyfoon zijn volop in voorbereiding op het nieuwe handbalseizoen. Zondag speelden beide teams voor het eerst weer eens op eigen bodem in sporthal De Marke. De heren kregen Meppel AZ op bezoek en de dames speelden tegen het tweede van SV Zwolle.

Vooral de dames van Tyfoon bereiden zich fanatiek voor op het nieuwe seizoen. Vorige week werd een trainingsweekend afgesloten met een uitstekende tweede plaats op het toernooi van Kwiek Hoogeveen. Afgelopen donderdag boden de dames prima tegenstand in Haarle tegen het plaatselijke eerste klasse-team. En zondag stond er dus alweer een wedstrijd tegen het tweede team van SV Zwolle op het programma, waarin de Tyfoon-dames wederom lieten zien dat snel offensief handbal het beste bij de club past. Verder doet de komst van ex-eredivisionist Elaine Rutten Tyfoon zeer goed. Niet alleen haar individuele klasse, maar ook haar aanwijzingen aan de jonge medespeelsters werpen vruchten af.

In sporthal De Marke speelden de dames zondag tegen een team vol ervaring. Het werd dan ook een spannende wedstrijd, waarin beide teams niet in staat waren om een grote voorsprong te nemen. Zo was het bij rust 6-7. En ook na de rust leefden de vele toeschouwers hartstochtelijk mee in een wedstrijd waarin Zwolle uiteindelijk met 14-15 aan het langste eind trok. De doelpunten van Tyfoon werden gemaakt door Marisssa Hersevoort (5), Mariska Jans (4), Elaine Rutten (2), Paulien Winkel, Lisanne Gerrits en Christa Buys.

Heren Tyfoon
De heren van Tyfoon bereiden zich op het nieuwe seizoen voor met twee trainingen per week, waarin vooral met duurwerk de conditie op peil wordt gebracht. De oefenwedstrijd van zondag tegen Meppel AZ was voor de trainers dan ook een prima gelegenheid om te kijken hoe de vlag er bij hangt. In nieuwe wedstrijdshirts van Wilco’s Glasbedrijf werd het een mooie en sportieve wedstrijd, waarin de mannen van Tyfoon lieten zien dat zij al een stapje verder zijn dan hun collega’s uit Meppel. Met af en toe creatieve en snelle aanvallen werd er aardig op los gescoord. Met nieuwkomer Ronald Maasman in de ploeg won Tyfoon met 19-16.

Handbal, SV Tyfoon, Sporthal De Marke

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws