EK-duel Oranje live te zien op Lübeckplein

| 11-05-2012

De twaalfde editie van het Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon Festival staat voor de deur. Op zaterdag 9 juni genieten 8.500 hardlopers van het gezellige hardloopfestijn. Voorafgaand aan de Zwolse Halve Marathon, die om 20.15 uur van start gaat, speelt het Nederlands elftal in Oekraïne haar eerste wedstrijd op het EK voetbal. Dat duel tegen Denemarken begint om 18.00 uur en is live te zien via grote schermen op het Lübeckplein, direct naast het startvak.

“De deelnemers aan de halve marathon kunnen op deze manier toch de wedstrijd helemaal zien”, vertelt Teun Bouwhuis, voorzitter van Stichting Halve Marathon Zwolle. “Er komt een aantal tribunes te staan op het Lübeckplein, zodat iedereen de wedstrijd goed kan volgen. En gezien de populariteit van Oranje maken vermoedelijk vele mensen gebruik van die zitplaatsen. We hebben in ieder geval al een aantal positieve reacties gekregen op dit initiatief. Er zijn zelfs deelnemers die hun eigen supporters, vrienden en familieleden naar het plein meenemen om - traditiegetrouw gezamenlijk - het duel Nederland - Denemarken te bekijken. Dus het belooft een zeer gezellige boel te worden op het plein”, aldus Bouwhuis, die ook in de binnenstad weer op veel publiek rekent tijdens het hardloopfestijn. Op het Grote Kerkplein zorgt DJ Patrick in ieder geval voor een prima sfeer. Hij draait daar de gehele avond opzwepende muziek vanuit de promo-truck van Zilveren Kruis Achmea.

© Annet van Raalten

Inschrijven
De inschrijving voor het Zwolse Halve Marathon Festival is nog steeds geopend. Wel begint de tijd te dringen, want de inschrijving sluit uiterlijk 25 mei. Met de nadruk op uiterlijk, want er kunnen zaterdag 9 juni - net als vorig jaar - in totaal maximaal 8.500 deelnemers meedoen aan de loop van ruim 21 kilometer en de 4 Engelse Mijlen. De inschrijving voor de halve marathon wordt gesloten bij 4.000 lopers. En voor de Wavin 4 Engelse Mijlen kunnen 4.500 hardlopers zich inschrijven.

Scania Zwolse Halve Marathon, Atletiek, Hardlopen, Oranje, Nederlands elftal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws