EK-brons voor gebroeders Mulder op relay

| 30-07-2014

Ronald en Michel Mulder hebben woensdagavond samen met Mark Horsten en Luc ter Haar een bronzen medaille gewonnen op het onderdeel ‘relay’ van het EK inline-skaten. Het Nederlands team finishte kort achter winnaar België en nummer twee Duitsland. Voor de twee Zwollenaren is het de eerste medaille, nadat ze individueel op de 300, 500 en 1.000 meter naast eremetaal grepen.

© Annet van Raalten

Het EK heeft dit jaar plaats in het Duitse Geisingen en daar begonnen beide Mulders op maandag aan de tocht naar nieuwe Europese roem. Op de 300 meter ging het echter niet naar behoren, want Michel eindigde als tiende. Broer Ronald kwam nog wel in de buurt van het podium, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. Op de tweede dag van het toernooi liepen de Zwollenaren op de 500 meter eveneens het eremetaal mis. Michel strandde in de kwartfinale, daar waar Ronald nog wel tot de halve finale reikte. In de eerste halve eindstrijd nam hij het op tegen Darren de Souza, Bart Swings en Matthias Schwierz. De Souza won die rit, terwijl Mulder het moest doen met een vierde plaats. In 39,992 kwam hij een tiende tekort voor de finale.

Michel Mulder mocht woensdag nogmaals in actie komen op de piste. Hij reed de 1.000 meter, maar ook op die afstand kwam er geen Zwols succes. In de eerste serie moest hij vier collega’s voor zich dulden, waardoor de 1:22,872 niet voldoende bleek voor een plek in de volgende ronde. Donderdag gaat het EK verder met de 200 meter op de weg. Een dag later volgt de 500 meter.

Ronald Mulder, Michel Mulder, Skeeleren, EK Inline Skaten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws