Eerste Zwemloop in Openluchtbad Zwolle

| 30-03-2017

In het kader van het 25-jarig jubileum van de vereniging Openluchtbad Zwolle wordt er woensdag 24 mei voor het eerst een zwemloop in Zwolle georganiseerd. Deelnemers krijgen eerst een aantal baantjes voor de kiezen, om daarna één of meerdere rondes over het terrein van het zwembad hard te lopen. “Er zijn verschillende afstanden”, meldt de organisatie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwemloop in het Openluchtbad wordt georganiseerd door Terp 3, in samenwerking met TV Triade, ZV 44 en SportService Zwolle. “Het evenement is een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het openluchtbad, dat dan net weer open is. Daarnaast is het een mooi, laagdrempelige kans om kennis te maken met triatlon”, zo luidt de oproep. Voor kinderen van 8 jaar en ouder zijn de afstanden 100 meter zwemmen en 1 kilometer lopen. Kinderen van 12 jaar en ouder leggen 200 meter zwemmen en 2 kilometer lopen af, terwijl ’s avonds de overige leeftijden in actie komen. Deelnemers van 16 jaar en ouder moeten 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen.

Inschrijven voor de Zwemloop kan via www.mijninschrijving.nl. Voor de twee jeugdseries zijn de kosten 4 euro per persoon, de langste afstand kan voor 8 euro worden afgelegd. De organisatie is ook nog op zoek naar vrijwilligers. “Ook de organisatie van de zwemloop kan niet zonder vrijwilligers. De organisatie zoekt vooral vrijwilligers voor de tijdwaarneming bij de finish en om baantjes te tellen en zwemtijden te noteren. Maar bijvoorbeeld ook om te helpen bij de aanmelding, op het loopparcours en voor de catering bij de finish.” Geïnteresseerden kunnen zich melden door te mailen naar infono@spmterp3.nl.

Clinic
Ter voorbereiding op de Zwemloop organiseren triatlonvereniging Triade en zwemvereniging ZV 44 in het voorjaar en de zomer een aantal clinics voor de jeugd. Zo staat er zondag 14 mei een speciale zwemclinic op het programma. “Voor de jeugd is deze training ook een ideale voorbereiding op de zwemloop. Opgeven kan via jeugdno@spmtvtriade.nl en meer informatie is te vinden op de site van Triade.”

Zwemmen, Openluchtzwembad, Triatlon, Triade, ZV 44, Zwemloop


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws