Eerste verliespartij voor heren HV Zwolle

| 07-02-2017

De handballers van Travelbags/HV Zwolle zijn zondag voor de eerste keer onderuit gegaan. Op bezoek bij concurrent OBW uit Zevenaar had de Zwolse formatie het de gehele wedstrijd lastig en dat resulteerde in een 24-18 verlies. De dames van HV Zwolle kwamen wel tot een overwinning, Het Zwolse team was met 20-25 te sterk voor ABS.

© Annet van Raalten

Het werd de heren van HV Zwolle tijdens de begroeting al duidelijk: dit wordt een fanatieke wedstrijd. Het eerste punt was ook direct voor de thuisploeg, maar die werd door Robert ter Stege teniet gedaan. Toch nam OBW, de nummer twee van de ranglijst, het initiatief en dat had een 11-7 ruststand tot gevolg. De tweede helft begon rumoerig, voornamelijk door frustraties aan de kant van de thuisploeg. Er volgden enkele tijdstraffen, waardoor Zwolle terug kon komen tot 16-14. De ploeg probeerde deze comeback door te zetten, maar dat lukte niet. De aanvallen waren niet snel genoeg en daardoor liep OBW toch uit naar een 24-18 overwinning. Travelsbags/HV Zwolle is nog wel de koploper in de tweede klasse.

Dames komen tot een overwinning
De dames van Travelbags/HV Zwolle kwamen op bezoek bij ABS tot een goed resultaat. Onder toeziend oog van veel publiek bouwde de ploeg direct een kleine voorsprong op. Bij rust was het 10-15 in het voordeel van Zwolle en na rust werd die marge verder en verder uitgebreid. Op 11-19 kwam ABS nog wel iets terug in de wedstrijd, maar door onder andere goed keeperswerk van Taylor Onderberg behielden de Zwolse dames de voorsprong: 20-25.

Handbal, HV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws