Eerste van negen ‘finales’ voor FC Zwolle

| 08-03-2012

Na de twee teleurstellende wedstrijden in eigen huis tegen Helmond Sport en uit bij FC Volendam neemt FC Zwolle het vrijdagavond in het eigen stadion op tegen nummer vier FC Den Bosch. De Zwolse ploeg heeft na de puntendeling met Volendam nog maar drie punten voorsprong op directe concurrent Sparta, dus er is de ploeg alles aan gelegen om de drie punten vrijdag in Zwolle te houden.

© Jupilerleague.nl

Tegenstander FC Den Bosch kon afgelopen maandag niet verhelpen dat Sparta de Zwollenaren tot drie punten naderde. De Boschenaren gingen op Het Kasteel met 2-0 onderuit tegen de Rotterdammers, maar de ploeg van trainer Alfons Groenendijk liet wel zien dat het een taaie tegenstander is. Sparta wist te winnen, maar had het niet makkelijk met Den Bosch. De Brabanders draaien sowieso een prima seizoen. Op dit moment staat de ploeg op een vierde plaats in de Jupiler League en is het door het winnen van de tweede periodetitel al verzekerd van deelname aan de play-offs.

Voor FC Zwolle is er maar één recept om de stijgende lijn in te zetten richting een eventueel kampioenschap en dat is winnen. In de voorgaande twee duels werd een zeker lijkende voorsprong verspeeld en dat ging ook de supporters niet in de koude kleren zitten. Zij boden voor de afsluitende training van donderdag de gehele selectie een ludiek pakketje aan met onder andere Red Bull, rode peper en vuurwerk, om zo een signaal af te geven. Voorzitter Adriaan Visser riep de supporters op om vrijdag als één man achter de ploeg te gaan staan. “Steun onze spelers door dik en dun, maak positieve reclame voor de club. Zowel binnen als buiten het stadion”, laat de voorzitter via de website van de club weten.

Trainer Art Langeler kan voor het duel met FC Den Bosch weer beschikken over Joey van den Berg. Van den Berg keert na een schorsing terug in de selectie en start vrijdagavond direct in de basis. Hij vormt samen met Nassir Maachi en Arne Slot het trio dat achter spits Ruud ter Heide gaat spelen. Dit gaat ten koste van Alexander Bannink, hij begint op de bank. De wedstrijd in het FC Zwolle stadion begint vrijdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef. Tevens wordt het duel live uitgezonden op Eredivisie Live.

Vermoedelijke opstelling FC Zwolle: Boer; Bakkati, Lachman, Aafjes, Van Hintum; Achenteh, Olijve; Van den Berg, Slot, Maachi; Ter Heide.

Voetbal, FC Zwolle, FC Zwolle Stadion, Joey van den Berg, Jupiler League, Alexander Bannink

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws